Volledig scherm
Deliveroo-koeriers: zaterdag tussen 19 en 20 uur kan u er niet op rekenen. © James Arthur

Gentse Deliveroo-koeriers staken zaterdagavond

Op hét piekmoment van de week, zaterdagavond tussen 19 en 20 uur, leggen de Deliveroo-koeriers het werk neer. Ze zijn boos omdat hun vergoeding sinds augustus met 25 procent verminderd is.

De Gentse Deliveroo-koeriers zijn het beu. Ze beweren al maanden te proberen overleggen met de directie over de vermindering van hun vergoeding, zowel individueel als in groep. Maar de klachten worden steevast afgewimpeld, zo luidt het. En dus wordt zaterdagavond het werk neergelegd, tussen 19 en 20 uur. Er zal zelfs piket gehouden worden aan de McDonalds op de Korenmarkt.

Volgens een flyer van de koeriers daalde de minimumvergoeding van 4,60 euro in augustus vorig jaar naar 3,75 euro nu. Voor hen betekent dat dat hun vergoeding per uur zakte van gemiddeld 15 euro bruto naar 11,50 euro bruto. De koeriers eisen nu dat de vergoedingen terug worden opgetrokken naar het niveau van vorige zomer, én dat er een minimumloon van 12 euro per uur gegarandeerd wordt.

De staking van de koeriers krijgt steun van ABVV-BTB en ACV-Transcom. De eerste actie zal slechts een uur duren, maar is volgens de koeriers voldoende om de hele avondshift in het honderd te doen lopen. Zaterdag om 20 uur wordt beslist of al dan niet verder gestaakt wordt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”