Deze zomer bieden honderden Gentse kunstenaars hun werk te koop aan in de Kunsthal Gent (Caermersklooster, in het Patershol)
Volledig scherm
Deze zomer bieden honderden Gentse kunstenaars hun werk te koop aan in de Kunsthal Gent (Caermersklooster, in het Patershol) © Foto Wannes Nimmegeers

Gentse cultuursector roept op massaal kunst te kopen deze zomer

Met de Gentse Cultuurzomer 2020 willen de Gentse professionele kunstenaars zichzelf weer in de markt zetten na de cultuurloze lockdown. Via een website kan je deze zomer een artiest boeken of een kunstwerk kopen. Initiatiefnemer is het Gents Kunstenoverleg, een platform voor structureel overleg binnen de Gentse cultuursector.

 1. Bakkerij-restaurant De Superette sluit de deuren: “Het heeft geen zin om open te blijven zonder Biggie”
  PREMIUM
  Gent

  Bakkerij-restaurant De Superette sluit de deuren: “Het heeft geen zin om open te blijven zonder Biggie”

  De broden, koffiekoeken en pizza’s van De Superette werden al vaker uitgeroepen tot de beste van Gent, maar over enkele maanden zijn ze verleden tijd. Het restaurant met bakkerij sluit eind november de deuren. Hoofdbakker Sarah ‘Biggie’ Lemke keert terug naar de Verenigde Staten. De Superette zonder haar open houden, heeft geen zin volgens mede-bezieler Kobe Desramaults.
 2. Politici trappen potje voetbal tegen Gantoise Plantrekkers in de Ghelamco Arena : “Daklozen zijn ook mensen, vertrek vanuit hun sterktes”
  GENT

  Politici trappen potje voetbal tegen Gantoise Plantrek­kers in de Ghelamco Arena : “Daklozen zijn ook mensen, vertrek vanuit hun sterktes”

  De burgemeester in het uittruitje van KAA Gent, de OCMW-voorzitter als scheidsrechter en de schepen van Wonen aan de aftrap: het voetbalteam ‘Gantoise Plantrekkers’ had op vrijdag een wel erg aparte tegenstander. Het team bestaat uit mensen met een ‘zware rugzak’, zijn vaak dakloos of met een verslavingsproblematiek. Dat thema stond net vandaag hoog op de agenda.
 3. Amelie (29) schenkt in tuin gevonden grafzerk van naamgenote aan stadsarchief, omdat Stad nakomelingen niet mag contacteren
  PREMIUM
  Gent

  Amelie (29) schenkt in tuin gevonden grafzerk van naamgenote aan stadsar­chief, omdat Stad nakomelin­gen niet mag contacte­ren

  Een grafzerk vinden in jouw achtertuin met jouw naam erop, het klinkt als een nachtmerrie, maar het overkwam Amelie De Bock (29) uit Gentbrugge. Ze had de steen het liefst aan nakomelingen van de overleden Amelie geschonken, maar de Stad mag geen contact opnemen met hen. Dus gaat de zerk naar het Gentse stadsarchief. Al is er volgens archivaris Paul Drossens nog hoop.