Tijl Vermeersch voor de opgeknapte kapel.
Volledig scherm
Tijl Vermeersch voor de opgeknapte kapel. © Jill Dhondt

Gentse cafébaas restaureert vervallen kapel: “Ik wilde nog op bedevaart gaan naar Fatima, maar nu is mijn schuld vereffend”

GentTijl Vermeersch kon het niet meer aanzien, de verwaarloosde kapel tegenover zijn café Fatima. Samen met twee studenten besloot hij om het heft in eigen handen te nemen. De buitenkant opsmukken was gemakkelijk, de binnenkant was een ander paar mouwen. Vooral omdat de sleutel van de kapel zoek was.

  1. Stad Gent legt bijna één miljoen euro op tafel om vervuilde grond Tondeliersite af te voeren: “Hier gaan binnenkort kinderen spelen”
    PREMIUM
    Gent

    Stad Gent legt bijna één miljoen euro op tafel om vervuilde grond Tondelier­si­te af te voeren: “Hier gaan binnenkort kinderen spelen”

    Sterk vervuilde grond opslaan in één van de historische gashouders op de Tondeliersite aan het Rabot? Het plan lag lange tijd op tafel, maar is nu van de baan. Stad Gent tast diep in de buidel om de grond af te voeren richting Nederland. “Hoewel het mocht, weigerden we als college om te tekenen”, zegt bevoegd schepen Sami Souguir (Open Vld).