Archiefbeeld: brandweerlieden van Zone Gent Centrum houden een minuut stilte voor de kazerne aan de Roggestraat, naar aanleiding van de watersnood in Wallonië.
Volledig scherm
Archiefbeeld: brandweerlieden van Zone Gent Centrum houden een minuut stilte voor de kazerne aan de Roggestraat, naar aanleiding van de watersnood in Wallonië. © Wannes Nimmegeers

Gentse brandweer staakt volgende maandag en roept op tot “massale aanwezigheid”

GENTOp 25 oktober staakt de Gentse brandweer. Dat melden het vrij syndicaat, het ACV en ACOD in een brief gericht aan burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). Er wordt niet op de klassieke manier  gestaakt. 

  1. Protestactie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”
    Gent

    Protestac­tie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”

    Maria Natividad Jauregui Espina (64), door haar vrienden steevast aangesproken bij haar Baskische naam ‘Jaione’, werd in 2020 overgeleverd aan Spanje omdat ze verdacht wordt van de moord op een Spaanse legerkolonel in 1981 bij een ETA-aanslag. Sindsdien zit ze er in voorhechtenis. Intussen werd ze door het Spaanse gerecht in verdenking gesteld van een tweede aanslag. Een Gentse actiegroep stak haar een hart onder de riemen, maar uitte ook kritiek op de situatie aan de Spaanse ambassade.