Bavet in Maastricht.
Volledig scherm
Bavet in Maastricht. © Guy Houben

Gentse Bavet opent eerste restaurant buiten de landsgrenzen, en binnenkort ook over de taalgrens

Het populaire spaghettirestaurant Bavet is ontstaan in Gent, maar heeft intussen heel wat vestigingen over het hele land. Nu werd voor het eerst ook een filiaal geopend over de landsgrenzen heen, in Maastricht. Binnenkort komt er voor het eerst ook een Bavet aan de andere kant van de taalgrens.

 1. Mondmasker steeds verplicht op zak en op begraafplaatsen voor alle Oost-Vlamingen
  Gent, Oost-Vlaanderen

  Mondmasker steeds verplicht op zak en op begraaf­plaat­sen voor alle Oost-Vlamingen

  Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter nam dinsdag enkele maatregelen tegen corona die voor de hele provincie gelden. Vanaf nu moeten alle Oost-Vlamingen - en dus ook alle Gentenaars - steeds een mondmasker bij zich hebben. Ook is het verplicht het masker te dragen in alle publieke delen van openbare gebouwen. In de periode van Allerheiligen is een mondmasker bovendien verplicht op alle openbare begraafplaatsen.
 1. Werd ‘makakken-filmpje’ gemanipuleerd? “Het is een van de hypotheses die onderzocht worden”
  Gent

  Werd ‘makakken-film­pje’ gemanipu­leerd? “Het is een van de hypotheses die onderzocht worden”

  Het ‘makakken-filmpje’, waarbij een agent zijn hond zou aangespoord hebben met het bevel ‘pak de makakken’ heeft de voorbije dagen veel stof doen opwaaien. Ondertussen klinkt steeds luider het gerucht dat het filmpje zou gemanipuleerd zijn. Het verscheen namelijk eerst zonder geluid en daarna met geluid. De korpschef beaamt dat dit een van drie hypotheses is die onderzocht wordt.
 2. Moeder en zoon vieren twintigste verjaardag van wijnwinkel Cavatappi: “Vroeger ging alle aandacht naar Fransen wijnen, Italiaanse wijnen werden tussen de pasta en de salami verkocht
  Gent

  Moeder en zoon vieren twintigste verjaardag van wijnwinkel Cavatappi: “Vroeger ging alle aandacht naar Fransen wijnen, Italiaanse wijnen werden tussen de pasta en de salami verkocht

  Wie fan is van de betere Italiaanse wijnen, is ongetwijfeld al eens langs geweest bij Cavatappi. De winkel op de Poel werd opgericht door Silvana Bearzatto en staat sinds tien jaar ook onder de hoede van haar zoon Michael De Smet. Het duo had een grote opening gepland voor een tweede verkooppunt naar aanleiding van hun twintigjarig bestaan, maar corona gooit roet in het eten. Geen proeverijen, geen leveringen aan de horeca, minder volk op straat, dat weegt. Maar gelukkig vinden heel wat vaste klanten nog altijd hun weg naar de winkel.