Volledig scherm
Ook Paul Goossens en Wim De Coninck waren van de partij. © Yannick De Spiegeleir

Gentse artiesten stellen programma Gentse Feesten voor op Artiestenmarkt

Op de Artiestenmarkt van het Uitbureau konden de Gentse artiesten zaterdag hun programma voor de Gentse Feesten voorstellen aan het grote publiek. Na een passage onder de stadshal keerde het initiatief terug naar Hotel d’Hane Steenhuyse in de Veldstraat.

Volledig scherm
De artiestenmarkt vond opnieuw plaats in de tuin van hotel d'Hane Steenhuyse. © Yannick De Spiegeleir

Het initiatief laat Gentse artiesten toe zichzelf en hun productie te promoten voor de Gentse Feesten, en de voorverkoop van hun tickets op gang te schieten. Ondanks het wisselvallige weer sijpelden mondjesmaat mensen naar binnen. Zij konden onder meer in gesprek gaan met Paul Goossens en oud-doelman en voetbalanalist Wim De Coninck die respectievelijk als regisseur en vertolker aantreden van de monoloog ‘Den boer op’. Meer info www.uitbureau.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Duim omhoog

    Duim omhoog

    Ik schrijf dit stukje net voordat ik moet vertrekken naar mijn eerste optreden op de Gentse Feesten editie 2019. Mijn avond zal ongeveer zo verlopen: ik zwaai met mijn doorrijvergunning naar de security, tuf door de massa naar het plein waar ik moet zijn en stel mijn instrumenten op. Als het moment daar is, klim ik met mijn collega’s op het podium, geven we dik 2 uren het beste van onszelf en als alles goed verlopen is, nemen we applaus in ontvangst. Moe maar voldaan tuffen we door de iets beschonkener massa de feestenzone uit, zwaaien naar de man van de security en rijden naar huis. Ik dank de hemel dat ik zo mijn boterham mag verdienen en verder niet al teveel moet uitvreten. Het Gentse Feesten-publiek heeft het indien mogelijk nog beter. Mensen genieten van een vrije dag en kuieren van het ene podium naar het andere. Dat kan onbezorgd, daar staan de GF voor garant. Die onbezorgdheid danken we aan de stress van een leger professionals. De pleinorganisatoren zijn een heel jaar bezig met het boeken van artiesten, het vinden van personeel en het voldoen aan de steeds strenger wordende veiligheidsnormen. De Gentse Flikken zien erop toe dat we niet bestolen, aangerand en/of opgeblazen worden. Als er toch iets misgaat, staan ze ons bij. Op zo’n massa-evenement, dat plaatsvindt in een middeleeuwse stad met veel kronkelende donkere straatjes, is dat elke dag een huzarenstuk. De helden van Ivago zorgen er dan weer voor dat we al niet vanaf dag 2 tot onze enkels in onze eigen vuiligheid staan. Zullen we met z’n allen de komende 10 dagen eens heel vriendelijk en beleefd zijn tegen diegenen die de GF mogelijk maken? Een glimlach naar de barman en de security, een duim omhoog naar onze Flikken en een schouderklopje aan de vuilnisman? Het is maar een kleine moeite voor zoveel plezier, toch?