Beeld ter illustratie: De ambtenaren op de dienst ‘innames publieke ruimte’ doen er alles om ons voor zoveel mogelijk mensen een terrasje te voorzien.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: De ambtenaren op de dienst ‘innames publieke ruimte’ doen er alles om ons voor zoveel mogelijk mensen een terrasje te voorzien. © Wannes Nimmegeers

Gentse ambtenaren draaien overuren: “Binnen de week proberen we terrasuitbreiding goed te keuren”

GentOp de dienst ‘innames publieke ruimte’ van de Stad Gent is het alle hens aan dek. Afgelopen weekend werd er lustig doorgewerkt om alle aanvragen voor extra terrassen tegen zaterdag rond te krijgen. “Ik kreeg vrijdagavond rond half tien nog telefoon van een ambtenaar”, zegt horeca-uitbater Mathias Rosseel verwonderd. 

 1. Paul en Merab na lange strijd getrouwd: “Een jaar vol slapeloze nachten, eetproblemen en zelfmoordgedachten”
  PREMIUM
  Gent

  Paul en Merab na lange strijd getrouwd: “Een jaar vol slapeloze nachten, eetproble­men en zelfmoord­ge­dach­ten”

  Paul Dhuyvetter (58) en Merab Kolala (24) zijn getrouwd in het stadhuis van Gent na een jaar vol stress en onzekerheid. Eigenlijk wilden ze een jaar geleden al in het huwelijksbootje stappen maar dat werd tegengehouden door de Cel Schijnrelaties. Het koppel ging in beroep en voerde tien weken lang actie aan het stadhuis. Vandaag, na een jaar strijd, konden ze dan toch trouwen.
 2. Komt er een zomer zonder knijten? “Voortaan 2 keer per week extra water door de Schelde”
  Gentbrugge, Sint-Amandsberg, Destelbergen

  Komt er een zomer zonder knijten? “Voortaan 2 keer per week extra water door de Schel­de”

  Er is hoop voor de bewoners van Gentbrugge, Sint-Amandsberg en Destelbergen. Al jaren worden zij in de zomermaanden geteisterd door een knijtenplaag. Die kleine muggensoort leeft in het slib van de Schelde, en steekt zeer venijnig. De stad en de Vlaamse Waterweg hopen, door twee maal per week extra water door de Schelde te stuwen, de knijten en hun eitjes weg te spoelen.
 1. Verdachte van neerschieten Kezban weer voor rechter
  Play

  Verdachte van neerschie­ten Kezban weer voor rechter

 2. Zo kun je drugs laten testen bij het servicepunt in Goes
  Play

  Zo kun je drugs laten testen bij het service­punt in Goes