Imker Andre bij zijn bijenkasten, in de tuin van Het Heiveld.
Volledig scherm
Imker Andre bij zijn bijenkasten, in de tuin van Het Heiveld. © Wannes Nimmegeers

Gents rusthuis lanceert eigen honing: “Het zorgt voor een positieve beeldvorming rond woonzorgcentra”

GentWoonzorgcentra hebben vaak een stoffig imago, maar bij Het Heiveld in Sint-Amandsberg houden ze de schwung er duidelijk in. Het rusthuis heeft deze maand haar eigen honing gelanceerd, van bijen uit eigen tuin. Die worden onderhouden door de 87-jarige Andre, die hulp kreeg van heel wat bewoners om de honing te zwieren.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Stad Gent bekroond als ‘Meer Mobiele Stad’: vakjury reikt 50.000 euro uit
  Gent

  Stad Gent bekroond als ‘Meer Mobiele Stad’: vakjury reikt 50.000 euro uit

  De Stad Gent mag zich een jaar lang onderscheiden als ‘Meer Mobiele Stad’. Het stadsbestuur kreeg die prijs samen met de gemeenten Wevelgem en Koekelare voor de inspanningen rond toegankelijke mobiliteit. Zo ondertekende Gent het charter ‘Masterplan toegankelijke haltes’. Ook heeft de stad een actieplan ‘Vervoersarmoede’ opgesteld. Momenteel zijn er maar liefst 18 bijkomende haltes gepland om toegankelijk te maken. Verder wordt er gewerkt aan een aparte brochure die focust op toegankelijkheid, toegankelijke wandelroutes en voetgangersassen. Aan de prijs - uitgereikt door Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) - hangt een bedrag van 50.000 euro vast.