Babbelut op de Vrijdagmarkt.
Volledig scherm
Babbelut op de Vrijdagmarkt. © rv

Gents restaurant deelt gratis koffie uit aan klanten voor Internationale Koffiedag

GentBreng zaterdag zeker een bezoek aan Babbelut, een restaurant op de Vrijdagmarkt, als je gratis koffie wil scoren. Elke klant krijgt dan een gratis kopje koffie naar aanleiding van Internationale Koffiedag.

 1. Moet deze zaak naar assisen? Hof van beroep buigt zich in maart over aanranding op Westerbegraafplaats in Gent
  PREMIUM
  GENT

  Moet deze zaak naar assisen? Hof van beroep buigt zich in maart over aanranding op Westerbe­graaf­plaats in Gent

  Op 14 maart pleiten de advocaten in de zaak rond de aanranding op de Westerbegraafplaats voor het Gentse hof van beroep. Het slachtoffer, een 14-jarig meisje, stapte na de feiten uit het leven. Volgens het parket was er geen link tussen de aanranding en de zelfdoding, maar de rechtbank zag dat anders. Mocht het hof de beslissing van de rechtbank volgen, dan zullen de mannen voor het hof van assisen moeten verschijnen en tot 30 jaar celstraf riskeren.
 2. Gent

  Uitgebrand schip nog maanden vast in Sifferdok

  Na een felle schrootbrand aan boord eind juni ligt het zwaar gehavende bulkschip Lowlands Mimosa, dat vaart onder de vlag van Panama, nog altijd vast in het Sifferdok in de Gentse haven. Een verzekeringskwestie tussen de betrokken partijen en vervuild bluswater bemoeilijken de berging. “Er zijn niet minder dan acht betrokken partijen in dit dossier – diverse spelers hadden een lading aan boord van het schip – en zijn er dus verschillende verzekeringsmaatschappijen aangesteld.” De zaak kreeg ook een juridisch staartje.