Het GMF nam eerder al parkeerplaatsen in, maar dan tijdelijk en met ludieke acties. Nu willen ze dus bomen in plaats van parkeerplaatsen
Volledig scherm
Het GMF nam eerder al parkeerplaatsen in, maar dan tijdelijk en met ludieke acties. Nu willen ze dus bomen in plaats van parkeerplaatsen © Wannes Nimmegeers

Gents MilieuFront wil boom op parkeerplaats van Gentenaars zonder auto

“Bijna de helft van de gezinnen in centrum Gent heeft geen auto, en dus ook geen recht op een bewonersparkeerplaats in de buurt. Wij vinden dat ze dat recht op een parkeerplaats moeten kunnen ruilen voor groen in de buurt.” Het is het Gents MilieuFront (GMF) die dat idee lanceert.

  1. UGent roept op tot mildheid en begrip tijdens online openingsplechtigheid academiejaar.
Rector: “Geen hervormingen dit jaar”

    UGent roept op tot mildheid en begrip tijdens online openings­plech­tig­heid academiejaar. Rector: “Geen hervormin­gen dit jaar”

    Come ON, OFF we go: soms on, soms off, altijd verbonden. Dat is de slagzin waarmee UGent het nieuwe academiejaar ingaat. Tijdens een unieke online livestream openingsplechtigheid vanuit UZ Gent riep de universiteit vanmiddag op tot openheid, gezond verstand en mildheid. De plechtigheid, die geteisterd werd door technische problemen, was ludiek opgevat met een estafette die uiteindelijk aankwam aan UZ Gent.