Volledig scherm
GMF ruimt sigarettenpeuken op aan de Vrijdagmarkt. © Wannes Nimmegeers

Gents Milieufront (GMF) ruimt 16.800 sigarettenpeuken op

Vrijwilligers van het Gents Milieufront (GMF) trokken zondagnamiddag de straten op om zoveel mogelijk peuken te verzamelen. “Het grootste deel van het zwerfvuil bestaat immers niet uit blik of plastic, maar uit sigarettenpeuken”, klinkt het.

Volledig scherm
GMF ruimt sigarettenpeuken op aan de Vrijdagmarkt. © Wannes Nimmegeers

In totaal raapten de vrijwilligers 16.800 sigarettenpeuken bijeen tijdens hun ‘Peuken Cleanup’. In de ochtend brachten de ijverige opruimers ook de straattag ‘Gent is geen asbak’ aan op vijftien openbare locaties in de stad. Om Gentenaars te overtuigen om hun peuken niet langer op de straat te smijten, werden draagbare asbakjes uitgedeeld met de boodschap ‘Nie neute, nie streuje’.

Volledig scherm
De vrijwilligers van GMF verzamelden bij benadering 16.800 peuken. © RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het leven in Gent wordt komende jaren duurder. Wie zal het voelen?

    Het leven in Gent wordt komende jaren duurder. Wie zal het voelen?

    In Gent wonen wordt de komende jaren merkelijk duurder. Het stadsbestuur stelde vanavond voor hoe ze precies aan het enorme investeringsbudget voor de komende vijf jaar wil komen. In totaal wil de stad 9,5 miljoen extra innen aan retributies en lokale belastingen. Dat gaat van duurdere vuilniszakken, betalende ochtendopvang in scholen tot zelfs duurdere terrasverwarming voor café’s. Maar wie zal dat nu precies voelen?