Het bosgebied aan de De Pintelaan.
Volledig scherm
Het bosgebied aan de De Pintelaan. © rv

Gents Milieufront en Natuurpunt dienen ook beroep in tegen boskap aan De Sterre: “Zoek alternatieven voor studentenhomes”

GENTOok het Gents Milieufront (GMF) sluit zich aan tegen de reeks beroepen die intussen lopen tegen het rooien van een bosje aan de De Pintelaan. De UGent wil daar nieuwe studentenhomes laten bouwen, maar botst op de buurt.

 1. Popkoning terug met wekelijkse Pierkes-poppenkast en met nieuwe theatershows: “Tijd gehad om mijn versleten poppen op te lappen”

  Popkoning terug met wekelijkse Pier­kes-poppenkast en met nieuwe theater­shows: “Tijd gehad om mijn versleten poppen op te lappen”

  Feest voor alle kinderen, want het komende weekend start eindelijk weer het beroemde Poppentheater Magie op. Elk weekend zijn er weer eigenzinnige sprookjes met Pierke op de zolder van de Sint-Pietersabdij. Maar Jean-Pierre Maeren - bezieler van Magie en ook nog steeds de Popkoning - gebruikte de lockdown ook voor nieuw werk. “Er komt een show zonder poppen, maar met latex maskers. En vol humor, uiteraard.”
 2. De dj’s uit de gouden jaren geven samen knalfeest in de Charlatan: “Ik ging in 12 jaar tijd 6 keer de wereld rond om te draaien”
  PREMIUM
  Gent

  De dj’s uit de gouden jaren geven samen knalfeest in de Charlatan: “Ik ging in 12 jaar tijd 6 keer de wereld rond om te draai­en”

  Olivier Pieters van de Boccacio, Pete van de ’55’, Mike Thompson van Cherry Moon, Mo & Benoelie van Eskimo. Het is maar een greep uit de namen die achter de draaitafels zullen staan in de Charlatan op Oldskool Ghent XL, op 22 oktober. “Het is een ode aan het nachtleven, met de cult-deejays uit de gouden jaren”, zegt organisator Ben Mouling. Samen met enkele van die namen blikken we vooruit, en terug.