Pierke Pierlala (rechts van het bord), IVAGO-voorzitter Bram Van Braeckevelt (links) en de vrijwilligers bij het nieuwe Propere Pierkes-bord.
Volledig scherm
Pierke Pierlala (rechts van het bord), IVAGO-voorzitter Bram Van Braeckevelt (links) en de vrijwilligers bij het nieuwe Propere Pierkes-bord. © WVO

Gentenaars zijn té proper: alle afvalgrijpers voor vrijwilligers uitgedeeld

GentDe Stad Gent gaat zelf zo’n 300 afvalgrijpers aankopen. Normaal gezien bezorgt de Vlaamse overheid materiaal voor burgers die als vrijwilliger hun omgeving opruimen. Maar die ‘Propere Pierkes’ zijn in Gent met zo veel, dat alle grijpers zijn opgebruikt. 

  1. Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
    GENT

    Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

    “Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”