De bestelwagen reed zich vast op het Fonteineplein in de Brugse Poort.
Volledig scherm
De bestelwagen reed zich vast op het Fonteineplein in de Brugse Poort. © RV

Gentenaars spotten gestolen bestelwagen van restaurant Potatolicious, politie zet achtervolging in en kan verdachte inrekenen

De bestelwagen van aardappelrestaurant Potatolicious is maandag teruggevonden nadat het voertuig die ochtend gestolen werd in de Verlorenkost in Gent. De politie heeft een verdachte opgepakt.

Zaakvoerder Wouter Van Snick liet de bestelwagen even met open deuren staan voor de deur van het restaurant terwijl hij binnen zaken nam om thuisleveringen te kunnen doen. Toen hij na hooguit tien minuten terugkeerde, was de wagen al verdwenen. Van Snick plaatste een oproep naar getuigen op Facebook. De bestelwagen staat namelijk vol reclame voor Potatolicious en zou zeker opvallen in het straatbeeld.

Maandagmiddag merkten Gentenaars de wagen inderdaad op. Ze verwittigden de politie en die zette een achtervolging in. “Aan het Fonteineplein, dat afgesloten is met houten antiparkeerpalen, reed het voertuig zich vast”, duidt het parket Oost-Vlaanderen. “De politie van Gent heeft de verdachte ter plaatse gearresteerd. Het betreft een 38-jarige man met de Iraanse nationaliteit, afkomstig uit Gent.”

Goede staat

De verdachte is voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent en is aangehouden. “Het parket tilt zwaar aan de feiten”, klinkt het. De bestelwagen lijkt nog in goede staat te verkeren. De uitbater van het restaurant bedankte op sociale media iedereen die de oproep hielp verspreiden.

Deze opvallende bestelwagen verdween uit de Verlorenkost.
Volledig scherm
Deze opvallende bestelwagen verdween uit de Verlorenkost. © RV
  1. Sandra met haar tien kinderen in quarantaine: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra met haar tien kinderen in quarantai­ne: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra Couck (41) brengt de lockdown door met haar tien kinderen, in hun knusse huis in Mariakerke. De leeftijden van de kinderen lopen van 3 tot 19 jaar, sommigen zijn dus zelfstandig en anderen hebben nog wat meer aandacht nodig. Omdat ze met zoveel zijn, houden de kinderen elkaar wel bezig, maar boodschappen voorzien en de televisie delen kan wel een uitdaging vormen. “We zitten een paar weken samen op een kleine oppervlakte, maar we maken er het beste van”, zegt Sandra gelaten.