Louis Osselaer en Pascal Bleys wonnen goud bij het WK hyrox
Volledig scherm
Louis Osselaer en Pascal Bleys wonnen goud bij het WK hyrox © RV

Gentenaars Pascal en Louis kapen gouden medailles weg op WK hyrox in Las Vegas

GentVeel kans dat u er nog nooit van hebt gehoord, maar ‘hyrox’ is wel degelijk een nieuwe, wereldvermaarde sport waarvoor een wereldkampioenschap is georganiseerd. Er waren drie Belgische deelnemers, waaronder Gentenaars Pascal Bleys en Louis Osselaer. Die kaapten allebei een gouden medaille weg.

 1. Protestactie tegen discriminatie van LGBTQIA+-personen: “Genderdiversiteit moet besproken worden van in de kleuterklas”
  Gent

  Protestac­tie tegen discrimina­tie van LG­BTQIA+-personen: “Genderdi­ver­si­teit moet besproken worden van in de kleuter­klas”

  Op de Vrijdagmarkt in Gent werd zondagnamiddag een grootschalige protestactie georganiseerd. De actievoerders kwamen op straat om hun ongenoegen te uiten tegenover de discriminatie waar de LGBTQIA+ gemeenschap nog dagelijks mee te kampen heeft, maar ook om een positieve en strijdvaardige boodschap de wereld in te sturen én oplossingen aan te reiken. “Wij zullen nooit terug de kast inkruipen”, klonk het.
 2. Sculptuur Arne Quinze op de Kouter moet ‘zo snel mogelijk weg’. “Overal ter wereld op handen gedragen, maar niet in eigen stad”
  PREMIUM
  Gent

  Sculptuur Arne Quinze op de Kouter moet ‘zo snel mogelijk weg’. “Overal ter wereld op handen gedragen, maar niet in eigen stad”

  De sculptuur van Arne Quinze die sinds 22 april op de Kouter prijkt, moet weg. Dat heeft Filip Watteeuw (Groen) beslist, die bevoegd is voor de ‘inname openbare weg’. De sculptuur kwam er naar aanleiding van de Floraliën en was sowieso tijdelijk. “Maar Quinze wil ze gratis schenken aan zijn stad, het zou een enorme meerwaarde zijn mocht ze kunnen blijven staan”, vindt Bart Vandesompele van Community Gent.
 3. Fraudeerster tekent beroep aan tegen veroordeling voor manipulatie van informatica: “Op het moment van de feiten zat ze zwaar aan de grond en was ze zelfs dakloos”
  Gent

  Fraudeer­ster tekent beroep aan tegen veroorde­ling voor manipula­tie van informati­ca: “Op het moment van de feiten zat ze zwaar aan de grond en was ze zelfs dakloos”

  Een 27-jarige vrouw uit Gent stond dinsdagvoormiddag in het hof van beroep. Ze werd eerder veroordeeld door de correctionele rechtbank van Dendermonde voor manipulatie van informatica. Ze kreeg in eerste aanleg een jaar celstraf en een geldboete van 1.600 euro. Een te zware straf, volgens haar raadsman die beroep aantekende.