Volledig scherm
Archiefbeeld: rechtbank Gent. © Sam Ooghe

Gentenaar veroordeeld voor jarenlange verkrachting van partner en slagen aan kinderen

Een Gentse man is deze ochtend veroordeeld tot een zware celstraf, voor het jarenlang verkrachten van zijn partner, en het slaan van zijn kinderen.

Opvallend genoeg stond de man ook terecht voor de verkrachting van een andere vrouw. De rechtbank achtte haar verklaringen geloofwaardig, maar kon in het vonnis niet spreken van ‘verkrachting’ in de juridische zin van het woord. Daarom werd de beklaagde voor die feiten niet veroordeeld.

Voor de misdrijven ten aanzien van zijn toenmalige partner en zijn kinderen, kreeg de man 5 jaar cel. 4 jaar daarvan werden uitgesproken met uitstel. De man mag geen misdrijven meer begaan, en moet zijn seksuele problematiek aanpakken. Lukt dat niet, dan worden de uitgestelde jaren cel effectief. Hij kan wel nog beroep aantekenen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove is maandagavond afgezakt naar de Overpoortstraat in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV. De club hekelt dat een debat of lezing met Van Langenhove niet kon plaatsvinden in de auditoria van de UGent. Rector Rik Van de Walle achtte het risico op ernstige verstoring van de orde daarvoor te hoog. “Wij willen aan de Gentse student een platform bieden zodat ze op informele wijzen met Dries het gesprek kunnen aangaan, aangezien andere fora ons die kans niet bieden”, klinkt het bij KVHV.