Jurgen De Rijcke met zijn zelf ontworpen mondmaskerhouder in restaurant Paradijs van Wenemaar dat de primeur kreeg.
Volledig scherm
Jurgen De Rijcke met zijn zelf ontworpen mondmaskerhouder in restaurant Paradijs van Wenemaar dat de primeur kreeg. © Jill Dhondt

Gentenaar Jurgen (41) lanceert als eerste mondmaskerhouders voor op restaurant

Mondmaskers zijn intussen een vast onderdeel geworden van een restaurantbezoek, en daar speelt Gentenaar Jurgen De Rijcke handig op in. Hij lanceert als eerste mondmaskerhouders voor restaurants zodat bezoekers hun masker niet moeten wegsteken in hun jaszak of naast hun bord leggen. “We hebben het internet afgespeurd, maar voorlopig kan je nergens anders zo een houder vinden.”

  1. Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
    GENT

    Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

    “Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”