De spuit met het mogelijk vaccin wordt in Glenns bovenarm gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
De spuit met het mogelijk vaccin wordt in Glenns bovenarm gezet. © Wannes Nimmegeers

Gentenaar Glenn (28) krijgt mogelijk Covid-19-vaccin toegediend: “Als ik kan helpen de wereld weer normaal te laten draaien, waarom niet?”

Glenn Geeroms (28) heeft zich dinsdagochtend in het UZ Gent vrijwillig laten inspuiten met een mogelijk vaccin tegen Covid-19. Vier uur lang moest hij daarna ter plaatse blijven, om mogelijke bijwerkingen te monitoren. Volgende maand krijgt hij een tweede inspuiting, hij wordt een jaar lang gevolgd. Half juli start het UZ trouwens met tests voor een ander mogelijk vaccin.

  1. Grote ongerustheid bij vakbonden over ‘besparingen van 78 miljoen euro’. “Er zijn afspraken tot einde deze legislatuur”
    Gent

    Grote ongerust­heid bij vakbonden over ‘besparin­gen van 78 miljoen euro’. “Er zijn afspraken tot einde deze legisla­tuur”

    De noodlijdende begroting van de stad zorgt voor hoogspanning bij de vakbonden. Dat er moet bespaard worden - en veel - is geen geheim meer. Het zou nu al gaan om 78 miljoen euro. En dat er zal gesneden worden bij het personeel, staat ook vast. “Maar er is een protocol tot eind 2024 waarin staat dat de maximale werkgelegenheid behouden zal blijven”, klinkt het strijdvaardig.