Beeld ter illustratie: ook in Amsterdam vond het Offerfeestgebed plaats op een voetbalplein. In Gent mochten er echter geen foto's gemaakt worden om de gelovigen niet te storen tijdens de gebeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: ook in Amsterdam vond het Offerfeestgebed plaats op een voetbalplein. In Gent mochten er echter geen foto's gemaakt worden om de gelovigen niet te storen tijdens de gebeden. © ANP

Gentbrugse moskee huurt voetbalplein af om samen te bidden tijdens Offerfeest: “Zo kunnen we dubbel zoveel gelovigen samenbrengen”

GentHoe vier je het Offerfeest als je met slechts 200 gelovigen samen mag bidden? De Badr-moskee uit Gentbrugge vond een wel erg creatief antwoord op die vraag. “Buiten gelden er andere regels”, zegt verantwoordelijke Mohamed Abd El Motleb Omar vanop het voetplein van Hou ende Trou Zwijnaarde. 

 1. RECONSTRUCTIE. Van het ‘achterpoortje’ in de wet tot rel in de Overpoort en gecrashte politiewagen: “Ze komen enkel om rel te schoppen”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Van het ‘achter­poort­je’ in de wet tot rel in de Overpoort en gecrashte politiewa­gen: “Ze komen enkel om rel te schoppen”

  De Gentse Overpoort is - dankzij een ‘achterpoortje’ in de wet - een van de weinige plekken in ons land waar je al volop kan dansen en drinken. Zo mochten vrijdagavond 199 gelukkigen een rapconcert meemaken, maar de miserie begon met zij die niet ‘gereserveerd’ hadden. Op straat ontstond eerst een vechtpartij met Nederlanders, een uur later werden een zestal politieagenten geconfronteerd met 100 Noord-Franse en Brusselse relschoppers. Een reconstructie: van het ‘achterpoortje’ tot een rel in de Overpoort en een zware crash van een politiewagen.
 2. Na klachten van bewoners Dutrieulaan: “Situatie in de buurt herbekijken, maar geen beloftes”
  Gent

  Na klachten van bewoners Dutri­eulaan: “Situatie in de buurt herbekij­ken, maar geen beloftes”

  De bewoners van de Hélène Dutrieulaan klagen al 10 jaar over de situatie rond hun woonblokken. Sinds kort krijgen ze consequent boetes als ze op de busbaan rijden die voor hun deur loopt. Ook kunnen ze nergens parkeren om boodschappen uit te laden. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw is bereid de situatie te herbekijken, maar doet geen beloftes. “En over een busbaan rijden is altijd een overtreding.”