Beeld ter illustratie: ook in Amsterdam vond het Offerfeestgebed plaats op een voetbalplein. In Gent mochten er echter geen foto's gemaakt worden om de gelovigen niet te storen tijdens de gebeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: ook in Amsterdam vond het Offerfeestgebed plaats op een voetbalplein. In Gent mochten er echter geen foto's gemaakt worden om de gelovigen niet te storen tijdens de gebeden. © ANP

Gentbrugse moskee huurt voetbalplein af om samen te bidden tijdens Offerfeest: “Zo kunnen we dubbel zoveel gelovigen samenbrengen”

GentHoe vier je het Offerfeest als je met slechts 200 gelovigen samen mag bidden? De Badr-moskee uit Gentbrugge vond een wel erg creatief antwoord op die vraag. “Buiten gelden er andere regels”, zegt verantwoordelijke Mohamed Abd El Motleb Omar vanop het voetplein van Hou ende Trou Zwijnaarde. 

 1. Bokser Yorben (24) riskeert vijf jaar cel nadat hij Manchester City-supporter Guido (64) in coma sloeg op snelwegparking: “Voor papa is het mentaal te zwaar om naar rechtbank te komen”
  PREMIUM
  Gent/Ninove

  Bokser Yorben (24) riskeert vijf jaar cel nadat hij Manchester Ci­ty-supporter Guido (64) in coma sloeg op snelwegpar­king: “Voor papa is het mentaal te zwaar om naar rechtbank te komen”

  De 24-jarige Yorben S. moet zich komende maandag voor de rechter verantwoorden nadat hij op 19 oktober 2021 Guido De Pauw (64) in een coma sloeg op de snelwegparking in Drongen. Op de terugweg van een Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge, liep het slachtoffer - een notoir Manchester City-supporter uit Meerbeke - de Club Brugge-fan Yorben S. tegen het lijf. Na een banale discussie werd het slachtoffer in coma geslagen door Yorben S. Die riskeert nu een celstraf van vijf jaar voor het zware misdrijf.
 2. Komt ‘Eveline’ binnenkort opnieuw terug vrij? Binnen twee weken meer duidelijkheid
  GENT

  Komt ‘Eveline’ binnenkort opnieuw terug vrij? Binnen twee weken meer duidelijk­heid

  Moet de Gentse twintiger G.R. - alias ‘Eveline’ - zijn proces afwachten achter tralies? De raadkamer besliste woensdag dat hij zijn cel mag verlaten onder voorwaarden, maar het parket tekende meteen beroep aan. Hij blijft nog even opgesloten dus. De zaak barstte in 2020 los nadat naaktfoto’s en filmpjes van BV’s waren opgedoken op het internet. De verdachte was al eens een tijdje vrij onder voorwaarden, maar maakte onlangs nieuwe slachtoffers in Nederland.