Klaar Leroy (links) en Elisabeth Vanhoutte (rechts) trekken samen met hun buren ten strijde tegen het wijkmobiliteitsplan.  “Mobiliteitplan?! We zijn bedot!”, klinkt het klaar en duidelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Klaar Leroy (links) en Elisabeth Vanhoutte (rechts) trekken samen met hun buren ten strijde tegen het wijkmobiliteitsplan. “Mobiliteitplan?! We zijn bedot!”, klinkt het klaar en duidelijk. © Cedric Matthys

Gentbruggelingen komen op straat tegen circulatieplan: “Burgerparticipatie mondde uit in frustratie”

GentIn de Frederik Burvenichstraat in hartje Gentbrugge komt de buurt in het verweer tegen het wijkmobiliteitsplan dat volgend najaar wordt doorgevoerd. Concreet wil de Stad Gent een van de zijstraten knippen, maar liever zag een groep ouders de knip in hun straat. “We hadden gehoopt om onze kinderen eindelijk veilig met de fiets naar school te kunnen sturen”, zucht Elisabeth Vanhoutte. 

  1. Geneeskundestudente Marie brengt gezond kookboek uit na eetstoornis: “Constant lopen stressen over eten, dat is ook niet gezond”
    Gent

    Geneeskun­de­stu­den­te Marie brengt gezond kookboek uit na eetstoor­nis: “Constant lopen stressen over eten, dat is ook niet gezond”

    Geneeskundestudent Marie Van de Velde (22) heeft altijd al een passie gehad voor gezonde voeding. Op jonge leeftijd kwam ze echter in de dieetwereld terecht, waardoor ze een eetstoornis ontwikkelde. Ze begon zich in te lezen in de wetenschap achter voeding, en kreeg weer een gezonde relatie met eten. Uit haar zoektocht vloeide ook een eigen kookboek.