Gent wil de voertuigen van asociale chauffeurs in beslag laten nemen.
Volledig scherm
Gent wil de voertuigen van asociale chauffeurs in beslag laten nemen. © Klaas De Scheirder

Gent wil voertuigen van ‘asociale’ en ‘te luide’ bestuurders in beslag laten nemen, zelfs zonder zware overtreding

GentGent wil in de toekomst veel sneller voertuigen van asociale bestuurders in beslag laten nemen. Nu is er enkel de ‘gerechtelijke inbeslagname’, waarbij bestuurders hun voertuig kwijt kunnen raken na een zware overtreding. Gent wil daar de bestuurlijke inbeslagname aan toevoegen, zodat ook wegpiraten die geen zware overtreding begaan hun voertuig kan worden afgepakt.

  1. Sloop Bernadettewijk kan starten: “Krakers moeten binnen 8 dagen de woningen verlaten, tegen volgende zomer is de wijk verdwenen”
    PREMIUM
    Sint-Amandsberg

    Sloop Bernadette­wijk kan starten: “Krakers moeten binnen 8 dagen de woningen verlaten, tegen volgende zomer is de wijk verdwenen”

    De Bernadettewijk is ontruimd, de sloopvergunning is binnen, dus de dagen van de pittoreske tuinwijk in Sint-Amandsberg zijn geteld. De 190 woningen gaan binnenkort tegen de vlakte, al zal de sloop wel negen maanden in beslag nemen. Een 60-tal woningen in de wijk werd de voorbije periode gekraakt, een 50-tal daarvan zou nu nog bewoond zijn. “De krakers hebben nu 8 dagen de tijd om te vertrekken, anders worden ze uitgezet", klinkt het.