De buren zien hun geliefde parkje naast het Gravensteen liever niet verdwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De buren zien hun geliefde parkje naast het Gravensteen liever niet verdwijnen. © Wannes Nimmegeers

Gent wil onthaalpaviljoen neerpoten op parkje naast Gravensteen, buurtbewoners reageren furieus: “Dit is het laatste stukje groen in de wijde omtrek”

Nu de site online staat en de flyers bij de drukker zijn, kan actiegroep SOS Gravensteen volop van start gaan. Over enkele weken stemt de Gentse gemeenteraad over de plannen rond een onthaalpaviljoen voor het historische monument. Hierdoor zou de buurt een deel van haar geliefde parkje zien verdwijnen. “De stad wil een giftshop bouwen”, zegt voortrekker Wouter Houtekamer (31). “Maar jarenlang hebben ze ons iets anders beloofd.”

  1. Gentse nachten met een avondklok: spookachtig stil maar ook mooi
    gent

    Gentse nachten met een avondklok: spookach­tig stil maar ook mooi

    Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog geldt een nachtklok. Tussen middernacht en 5 uur ‘s morgens is iedereen verplicht binnen te blijven, tenzij er een gegronde reden is om toch buiten te komen. Wie de regels schendt, wordt beboet. En dus is het nachts schrikwekkend stil in Gent. Fotograaf Wannes Nimmegeers trok op pad, van middernacht tot 2.30 uur. Buiten de laatste buschauffeurs, de politie en een eenzame werkkracht die advertenties in bushokjes aanbracht, was er niemand op straat. Letterlijk: geen kat. Voor u in beeld gebracht: Gent by Night, editie avondklok.