Volledig scherm
Gezellige drukte op de Patersholfeesten © Yves Masscho

Gent weer helemaal klaar voor Patersholfeesten

De Gentse Feesten zijn intussen verteerd, dus is het hoog tijd om opnieuw in het ritme te komen. Gelukkig zijn er dit weekend al de Patersholfeesten.

Eigenlijk zijn de Patersholfeesten niet meer dan een uit de hand gelopen dekenijfeest. Maar omdat het er altijd zo gezellig is, komt wel half Gent er naartoe. Van vrijdagavond tot zondagavond is er muziek op 2 pleinen, zijn er gestreken mastellen en rondleidingen, er is een tentoonstelling in de voormalige brouwerij van het Caermersklooster. Op zondag is er naar goede gewoonte een grote rommelmarkt, en het feest wordt afgesloten met een gezellige kaarskensstoet.

Maar het is dus vooral voor de gezelligheid dat heel veel Gentenaars naar de Patersholfeesten afzakken. Alle terrassen staan buiten, en ‘iedereen’ is er. Ook Oudburg en de Kraanlei haken hun kar vast aan de Patersholfeesten, en in het Huis van Alijn zijn er eveneens optredens.

Het volledige programma van de Patersholfeesten staat op hun website.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewonde

    Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewon­de

    Op de R4 richting Zelzate is zondagavond rond 19.15 uur ter hoogte van Oostakker een ongeval gebeurd. Een bestuurder verloor de controle over het stuur en belandde tegen de middenberm. Door de klap vloog de wagen op zijn dak. De wagen was klaar voor de schroothoop. Bij het ongeval raakte de bestuurder lichtgewond, hij werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren twee rijstroken afgesloten voor het verkeer, rond 20 uur was de rijbaan terug vrij.
  2. Twee nieuwe Gentse vrederechters in ‘De Rechtbank’

    Twee nieuwe Gentse vrederech­ters in ‘De Rechtbank’

    In het komend seizoen van ‘De Rechtbank’ op Vier zullen twee nieuwe Gentse vrederechters gevolgd worden: Dieter Vanoutrive en Koenraad De Greve gaven toestemming om in hun rechtszaal te filmen. Vanoutrive is plaatsvervangend vrederechter en wordt door de programmamaker beschreven als ‘een opvallende verschijning met zijn eeuwig strikje’. “Hij maakt er een erezaak van om zo vaak mogelijk tot een verzoening te komen”, klinkt het.