Voorzitter Rudi Van Landeghem (links) stelde onlangs nog samen met zijn penningmeester Diderich De Smedt (rechts) een project om kwetsbare jongeren te helpen.
Volledig scherm
Voorzitter Rudi Van Landeghem (links) stelde onlangs nog samen met zijn penningmeester Diderich De Smedt (rechts) een project om kwetsbare jongeren te helpen. © Wannes Nimmegeers

Gent verliest z’n grootste hart: armoede-icoon Rudi Van Landeghem overlijdt op 57-jarige leeftijd

GentRudi Van Landeghem is niet meer. De man zette zich zijn hele leven in voor de Gentenaars die het noodgedwongen met minder moeten doen. Zijn verlies roept overal in de stad tal van reacties op. “Hopelijk kunnen we zijn laatste wens nog waarmaken", zegt boezemvriend Pascal Debruyne.

  1. In gesprek met Peter Van Praet (33), de man achter Bavet: “Ik eet nog steeds graag spaghetti, maar het is niet mijn lievelingsgerecht”
    PREMIUM
    Gent

    In gesprek met Peter Van Praet (33), de man achter Bavet: “Ik eet nog steeds graag spaghetti, maar het is niet mijn lievelings­ge­recht”

    Peter Van Praet, amper 33, bouwde in zes jaar tijd zijn eigen imperium uit. Zes jaar geleden opende hij de eerste vestiging van spaghetti-restaurant Bavet in Gent. Nu heeft hij 15 vestigingen onder zijn vleugels, over een maand zelfs 17. Hoe is hij op het idee gekomen zes jaar geleden en is hij spaghetti intussen niet beu gegeten? We vroegen het hem zelf.