De Stad Gent haalt jaarlijks ongeveer dertig miljoen op aan parkeerinkomsten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stad Gent haalt jaarlijks ongeveer dertig miljoen op aan parkeerinkomsten. © Wannes Nimmegeers

“Gent verhoogt parkeerboetes om kosten van coronacrisis te betalen”, meent N-VA, maar schepen lacht kritiek weg

Wie in Gent parkeert zonder te betalen en daarvoor een parkeerboete krijgt, zal vanaf 1 oktober iets dieper in de buidel moeten tasten. De laatste verhoging dateert van zeven jaar geleden, maar de beslissing is toch koren op de molen voor de oppositie. “Het stadsbestuur is op zoek naar geld om de kosten van de coronacrisis te betalen”, meent fractieleider Anneleen Van Bossuyt van N-VA Gent. Schepen Watteeuw lacht die kritiek weg. 

  1. Guidogids al dertig jaar Michelingids voor de student: “Een bon voor een museumbezoek had er vroeger nooit ingestaan, de gids is veel vrouwelijker geworden”

    Guidogids al dertig jaar Michelin­gids voor de student: “Een bon voor een museumbe­zoek had er vroeger nooit ingestaan, de gids is veel vrouwelij­ker geworden”

    Elke zichzelf respecterende student heeft ooit al eens gebladerd in een Guidogids. Naast de begeerde kortingsbonnen, vind je er elk jaar bladzijden vol tips om de stad te verkennen. De gids is geboren in Gent, maar intussen hebben meer dan twintig studentensteden een eigen editie. “De Guido bestaat dertig jaar, maar is vandaag populairder dan ooit. We hebben binnenkort ook een Guido-app maar studenten snakken toch nog steeds naar dat boekje.”