Volledig scherm
D-Day werd al groots herdacht, maar op 6 september wordt de 75ste verjaardag van de bevrijding van Gent gevierd © VDS

Gent plant grote ‘bevrijdingsstoet’ op 6 september

Onze stad heeft niet echt een traditie wat betreft de herdenking van de oorlog, maar voor de 75ste verjaardag van de Bevrijding van Gent worden toch extra inspanningen gedaan. Zo komt er een grote bevrijdingsstoet op 6 september.

“De Bevrijding van Gent is iets wat we niet mogen vergeten”, zegt protocolschepen Mieke Van Hecke. “We plannen dan ook heel wat evenementen rond die historische gebeurtenis. Op 6 september – de officiële bevrijdingsdag – zal er een grote bevrijdingsstoet door de stad trekken, met 150 kinderen uit drie scholen. We starten om 13 uur aan de Stadshal, en iedereen is welkom om mee te stappen. We gaan richting 8-mei-plein in het Zuidpark. De stoet zal, net als bij de echt bevrijding, begeleid worden door doedelzakspelers, en er zullen delegaties uit verschillende landen aanwezig zijn. Uiteraard zal er een ingetogen moment zijn op het 8-mei-plein zelf, en daarna is er een receptie voorzien in het Zuidpark, op de site van Gent Jazz.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Piano op wieltjes voor de eerste keer op pad

    Piano op wieltjes voor de eerste keer op pad

    Voor het eerst sinds de start van 123piano ging vanavond de take-away-piano op pad. De piano gemonteerd op een go-cart trok de Dampoortwijk door om op verzoek nummertjes te spelen in de speelstraten. De komende weken gaat de mobiele piano nog vier woensdagavonden op stap in de Gentse wijken. Ledeberg (28 augustus), Muide-Meulestede (4 september), Ekkergem-Malem (11 september) en de Bloemekenswijk (18 september) staan nog op het programma. Een bezoekje van de take-away piano kan nog aangevraagd worden via https://www.123-piano.be/123-take-away-piano