Archiefbeeld: de Gentse Oekraïense gemeenschap zoekt steun bij elkaar tijdens een misviering.
Volledig scherm
Archiefbeeld: de Gentse Oekraïense gemeenschap zoekt steun bij elkaar tijdens een misviering. © Wannes Nimmegeers

Gent opent begin 2023 nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen in Oostakker: “Er is duurzamere opvang nodig”

GentNa Mechelen en Antwerpen krijgt nu ook Gent een nooddorp voor Oekraïners. Begin volgend jaar moet op een terrein in de Eikstraat in Oostakker een 200-tal units verrijzen waar 600 personen terechtkunnen. “De solidariteit van de Gentenaars zelf is groot, maar dat kan niet eeuwig blijven duren.”

 1. Mattia (24) en Gabriel (23) lanceren app om ongewenst gedrag te melden aan de cafébaas: "Voel je je niet goed? Laat het direct weten”
  GENT

  Mattia (24) en Gabriel (23) lanceren app om ongewenst gedrag te melden aan de cafébaas: "Voel je je niet goed? Laat het direct weten”

  Iemand die al heel de avond nét te dichtbij staat, je vriendin die flauwvalt op het einde van de dansvloer: je belt niet meteen de hulpdiensten, maar je hebt hulp nodig. Voor dat soort situaties lanceren Mattia Lietaert (24) en Gabriel D’hondt (23) de app Naise. “Het signaal gaat rechtstreeks naar de organisator, maar ook voor hen is dit goed nieuws”.
 2. Buurtbewoner sleept stad voor vredegerecht omwille van fijnstofprobleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelopark”
  PREMIUM
  Gent

  Buurtbewo­ner sleept stad voor vredege­recht omwille van fijnstof­pro­bleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelo­park”

  De stad kreeg in augustus 2 maanden tijd van buurtbewoner Jürgen Gielen om met een onderbouwd plan te komen voor het fijnstofprobleem in het Baudelopark. Kwam dat er niet, dan zou Gielen naar het vredegerecht stappen. “Ik werd met een kluitje in het riet gestuurd, met een vaag plan over planken en gras. De stad dwingt mij tot verdere stappen.”