Schepen Sofie Bracke gaat naar Israël.
Volledig scherm
Schepen Sofie Bracke gaat naar Israël. © Wannes Nimmegeers

Gent mee op handelsmissie naar Israël, en dat schiet bij PVDA in het verkeerde keelgat

Schepen van economie Sofie Bracke gaat in februari 5 dagen mee op handelsmissie met VOKA naar Israël. Kostprijs: bijna 7.000 euro. De PVDA verzet zich met klem, niet alleen omwille van de prijs, vooral omdat Israël al meermaals veroordeeld is voor het schenden van de mensenrechten. Sofie Bracke noemt haar deelname ‘absoluut geen politiek statement’.

  1. Mathias De Clercq krijgt op Twitter veeg uit de pan van minister Zuhal Demir: “Stokende haatsmurf die alles op een familiaal schoteltje kreeg”

    Mathias De Clercq krijgt op Twitter veeg uit de pan van minister Zuhal Demir: “Stokende haatsmurf die alles op een familiaal schoteltje kreeg”

    Het gaat er stevig aan toe op Twitter, tussen de N-VA-minister Zuhal Demir en Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). Aanleiding is een post van De Clercq waarin hij N-VA en Vlaams Belang één pot nat noemt. Op een foto staan twee mannen zij aan zij, de ene met een geel jasje van Vlaams Belang, de andere met een geel jasje van N-VA. “Eindelijk samen, eindelijk verenigd. Eindelijk thuis” schreef De Clercq erbij. Hij maakt er al jaren een sport van om N-VA in extreem rechtse hoek te duwen, ook in Gent.