De oude brandweerkazerne in de Academiestraat is momenteel een groot bouwproject. Of de bodem er PFOS bevat? Niemand die het weet
Volledig scherm
De oude brandweerkazerne in de Academiestraat is momenteel een groot bouwproject. Of de bodem er PFOS bevat? Niemand die het weet © Wannes Nimmegeers

Gent maakt inventaris van mogelijk met PFOS vervuilde terreinen: “Als we vermoeden dat er iets mis is, grijpen we onmiddellijk in”

GentDe stad Gent is bezig met het oplijsten van terreinen die mogelijk vervuild kunnen zijn met PFOS. De grootschalige vervuiling in Zwijndrecht door het bedrijf 3M zorgt voor ongerustheid in heel Vlaanderen. Onder meer brandweerkazernes zouden een risico vormen, omdat PFOS ook in brandweerschuim zat.

  1. Nog slechts één Gentenaar heeft eigendommen in de Veldstraat, grote vastgoedreuzen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”
    PREMIUM

    Nog slechts één Gentenaar heeft eigendom­men in de Veldstraat, grote vastgoed­reu­zen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”

    De Gentse Veldstraat - met 65 winkels op de korte afstand van 400 meter - is één van de duurste winkelstraten van het land. Toch is er nog één Gentenaar die koppig standhoudt tussen alle grote vastgoedreuzen. Hij bezit nog 5 panden, die zijn omgebouwd tot vijf winkels, met daar boven appartementen. Voor de rest zijn vooral de Nederlanders opvallend aanwezig, als het op het ‘bezitten’ van de Veldstraat aankomt.