De Watersportbaan, ooit het mekka van de roeisport, is vandaag quasi volledig dichtgeslibt
Volledig scherm
De Watersportbaan, ooit het mekka van de roeisport, is vandaag quasi volledig dichtgeslibt © Wannes Nimmegeers

Gent laat 26 olympische zwembaden slib uit de Watersportbaan halen: “Internationale wedstrijden kunnen dan weer”

GentGent was ooit hét mekka van de roeisport, maar dat is al jaren niet meer zo. Er is zelfs niet meer voldoende diepgang om er internationale wedstrijden te organiseren. Daar wil de stad verandering in brengen. In 2023 zal er ruim 40.000 kubieke meter slib uit de Watersportbaan worden gebaggerd. Het succes van onze Gentse roeiers trok minister Weyts over de streep om daar maximaal aan mee te betalen.

  1. Roeien was ooit zò populair dat het invloed had op de stadsontwikkeling in Gent: “De Watersportbaan was de eerste in zijn soort in de Benelux”
    Gent

    Roeien was ooit zò populair dat het invloed had op de stadsont­wik­ke­ling in Gent: “De Watersport­baan was de eerste in zijn soort in de Benelux”

    In het STAM loopt vanaf zondag een tijdelijke tentoonstelling over roeien. Aanleiding is de 150ste verjaardag van de Koninklijke Roeivereniging Club Gent, maar er is meer. Roeien was ooit immens populair, zò populair dat zelfs de koning zich moeide met de samenstelling van de Gentse ploeg. En de Watersportbaan, die werd speciaal aangelegd voor de Gentse roeiers.