Economieschepen Sofie Bracke (tweede van links) kreeg het begin vorig jaar hard te verduren omdat ze wenste deel te nemen aan een inspiratiereis naar Israël.
Volledig scherm
Economieschepen Sofie Bracke (tweede van links) kreeg het begin vorig jaar hard te verduren omdat ze wenste deel te nemen aan een inspiratiereis naar Israël. © Wannes Nimmegeers

Gent krijgt ‘mensenrechtenraad’: wat met dienstreizen naar Israël?

GentDe oprichting van een Gentse ‘mensenrechtenraad’ zit in de laatste rechte lijn. Het schepencollege wil zich door een groep van experten laten adviseren over buitenlandse relaties. Een dienstreis van schepen Sofie Bracke (Open Vld) aan Israël ligt nog vers in het geheugen. 

  1. Vijftigtal jongeren probeert Blaarmeersen binnen te dringen op de eerste dag van de nieuwe maatregelen
    PREMIUM
    Gent

    Vijftigtal jongeren probeert Blaarmeer­sen binnen te dringen op de eerste dag van de nieuwe maatrege­len

    Na de hevige vechtpartij in de Blaarmeersen van afgelopen weekend was stad Gent genoodzaakt om stevig in te grijpen. Er werd beslist om een zwarte lijst in te voeren voor wie zich misdraagt en het reservatiesysteem werd aangepast. Sinds zaterdag is het domein ook afgesloten met nadarhekken. Desondanks probeerden zowat vijftig jongeren het domein toch te betreden via een ‘achterpoortje’. Zij kwamen prompt op de zwarte lijst te staan.