Volledig scherm
Gent Jazz betekent naast optredens van jazzlegendes ook gezellig samenzijn. © Wannes Nimmegeers

Gent Jazz pakt uit met grote namen zoals Van Morrison en Sting

Gent Jazz, het jazzfestival in de Bijloke, loopt dit jaar van 8 tot 18 juli. Hoewel de organisatoren het programma nog volop aan het samenstellen zijn, werden reeds enkele namen bekend gemaakt, enkele grote namen. Het festival mag alvast uitpakken met kleppers zoals Van Morrison, Sting, Novastar en Kate Tempest.

Het programma is nog volop in de maak, en toch kunnen de organisatoren van Gent Jazz al spreken over enkele artiesten van formaat. Levende legende Van Morrison, bekend van klassiekers zoals ‘Brown Eyed Girl’ en ‘Have I Told You Lately’, beloofde reeds de pannen van het dak te zullen spelen. De dinsdag waarop Sting en Novastar optreden werd intussen helemaal uitverkocht. Kate Tempest brengt een mix van hiphop en gesproken woord, een combinatie waarmee ze artiesten als Jay-Z wist te inspireren. Verder staan Marc Cohen and The Blind Boys of Alabama, Compro Oro, Stef Kamil Carlens en Nils Frahm op de voorlopige agenda. Het belooft een hete zomer te worden.

  1. Onduidelijkheid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    Onduide­lijk­heid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    De meerderheidspartijen hebben een raadsbesluit van oppositiepartij PVDA verworpen om de toekomst van Camping ’t Stropke te garanderen, verworpen. “We blijven de constructieve gesprekken verder zetten in alle sereniteit”, zegt schepen van Openbaar Groen Astrid De Bruycker (sp.a). Campinguitbater Freddy D’Hondt reageert voorzichtig positief. “Na gesprekken met de stad zijn we hoopvol over onze toekomst.”
  2. “Werken aan Vliegtuiglaan zijn onveilig voor zwakke weggebruikers”

    “Werken aan Vlieg­tuiglaan zijn onveilig voor zwakke weggebrui­kers”

    De grote werken aan de Vliegtuiglaan zijn niet veilig voor fietsers en voetgangers. Dat zegt Christian Van Bignoot (Open VLD). “Al bij het begin van de werken waren er problemen. Vooral in het donker zijn fietsers er niet zichtbaar genoeg en er lijkt maar weinig gewijzigd. Ook voor wagens en vrachtwagens is de inrichting van de werf verwarrend, waardoor de concentratie minder is en er nog meer gevaarlijke situaties ontstaan.”