Onder meer op het dak van de Ghelamco Arena liggen heel wat zonnepanelen
Volledig scherm
Onder meer op het dak van de Ghelamco Arena liggen heel wat zonnepanelen © RV / KAA Gent

Gent is ‘zonnepanelenkampioen’ in Vlaanderen. “Maar het kan nog een stuk beter”

GentNergens anders in Vlaanderen wordt zoveel zonne-energie opgewekt als in Gent. Gent is niet enkel de grootste qua aantal geplaatste installaties vorig jaar, maar ook qua opgewekt vermogen.

 1. Gentse KU Leuven-studenten winnen prijs voor ‘Internet of Things in een rugzak’
  GENT

  Gentse KU Leu­ven-studenten winnen prijs voor ‘Internet of Things in een rugzak’

  Het project ‘IoT with a Soft Touch’ van KU Leuven - Gent is bekroond door de toonaangevende internationale ingenieursorganisatie IEEE. Met een ‘IoT-rugzak’ maakt de onderzoeksgroep Draadloze en Mobiele Communicatie (Dramco) van de Gentse campus van KU Leuven jongeren in het secundair onderwijs warm voor de wereld van het Internet of Things. Met het pakket kunnen leerlingen zelf bijvoorbeeld metingen doen van geluid of luchtkwaliteit in de klas of op de speelplaats en elektronische spelletjes ontwikkelen.
 2. Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in de regio Gent zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Gent

  Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in de regio Gent zijn een bezoekje waard

  Vrijdag is het Black Friday, heel wat grote ketens geven enorme kortingen op hun collecties. Het loont zeker de moeite om ook eens langs te gaan bij kleinere boetiekjes. Enkele lokale winkels lanceren verschillende deals tijdens Black Friday. Andere zaken maken van de gelegenheid gebruik om overconsumptie aan te kaarten en organiseren een alternatieve actie. Van ‘Toverstof’ in Destelbergen tot ‘Curiosa & Co’ in Gent: wij lijsten zeven lokale winkels op in de regio Gent waar je ook tijdens Black Friday kan rekenen op een persoonlijke service.