Pol is 59 jaar vendelzwaaier geweest voor het Rode Kruis Gent. Dit jaar zwaait hij af;
Volledig scherm
Pol is 59 jaar vendelzwaaier geweest voor het Rode Kruis Gent. Dit jaar zwaait hij af; © svwg

Gent huldigt ‘helden van hier’: Pol werkt al 59 jaar als vrijwilliger voor het Rode Kruis

GENTVan de Vesdervallei tot de E40 en de parking van het Maria Middelares-ziekenhuis. Van het Lichtfestival tot de Gentse Feesten: het Rode Kruis staat er altijd. Op zaterdagochtend kwamen vrijwilligers die een mijlpaal bereikten samen in het stadhuis, waar ze gehuldigd werden voor hun inzet door de burgemeester. “Daar maak ik een diepe buiging voor.”

 1. Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”
  PREMIUM
  Gent

  Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”

  54 zou hij woensdag geworden zijn, Hakim Mutyaba. Maar een ‘domme grap’ kostte hem half juli, tijdens de Gentse Feesten, het leven, toen hij in het water werd gegooid aan de Visserij. Eerder deze maand kwam ook de tweede verdachte vrij na het betalen van een borgsom. “Een slag in ons gezicht”, zegt de familie, “Is Hakims leven maar de prijs van een iPhone waard?” Zijn ex-vrouw Mieke doet in tranen haar verhaal.
 2. INTERVIEW. Tom (48) heeft acht autogarages onder zijn hoede: “Ik heb nog steeds de eerste editie van Autogids uit 1979 in mijn nachtkastje liggen”
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem/Gent/Deinze

  INTERVIEW. Tom (48) heeft acht autogara­ges onder zijn hoede: “Ik heb nog steeds de eerste editie van Autogids uit 1979 in mijn nachtkast­je liggen”

  Gepassioneerd door auto’s. Dat is het minste wat je kan zeggen van Tom De Bruyckere (48). De ondernemer uit Sint-Martens-Latem breidde zijn ACG-groep — bekend van Volvo, Maserati en Polestar — uit met Jaguar en Land Rover van Garage Vernaeve uit Merelbeke. Maar wie is de man die als kind al garagist wou worden en nu acht garages met in totaal 126 medewerkers leidt? Zijn favoriete auto doet alvast watertanden.