Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Gent heeft meeste bos geplant van alle lokale besturen in Vlaanderen, maar vier bijzondere bosjes nog steeds bedreigd

GentEr dreigen heel wat bosjes te verdwijnen, en toch doet Gent het beter dan alle andere lokale besturen in Vlaanderen als het gaat om bosaanplanting. In de periode 2019-2020 plantte de stad Gent 9 hectare bos aan, een zevende van de hoeveelheid bos die alle Vlaamse steden en gemeenten samen hebben aangelegd.

 1. Nieuwe pop-up in Nederkouter met plasticvrije shampoos, douchegels en scheerschuim: “Niet alleen ecologisch maar ook gezond voor je lichaam”
  Gent

  Nieuwe pop-up in Nederkou­ter met plastic­vrije shampoos, douchegels en scheer­schuim: “Niet alleen ecologisch maar ook gezond voor je lichaam”

  In de Nederkouter is pas een nieuwe pop-up geopend: Wondr. Een maand lang kan je hier shampoo voor je haar, lichaam en gezicht inslaan, allemaal in de vorm van een bar. Dat betekent minder plastic in de badkamer. Tegelijk zijn de producten van Wondr ook goed voor je lichaam doordat ze geen sulfaten, parabenen of siliconen bevatten.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’