Schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen) legde er samen met zijn collega’s Sofie Bracke en Tine Heyse de eerste stenen.
Volledig scherm
Schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen) legde er samen met zijn collega’s Sofie Bracke en Tine Heyse de eerste stenen. © Cedric Matthys

Gent heeft Europese primeur vast: “Met voetpad uit restproduct van ArcelorMittal vangen we meer CO2 op dan we uitstoten”

Wie binnenkort in de Gentse Leeuwstraat loopt, zal het waarschijnlijk niet merken, maar het voetpad is er revolutionair. Schepen van openbare werken Filip Watteeuw (Groen) legde er samen met zijn collega’s Sofie Bracke en Tine Heyse het eerste circulaire voetpad in Europa. En dat allemaal met een restproduct van staalproducent ArcelorMittal.

 1. Werd ‘makakken-filmpje’ gemanipuleerd? “Het is een van de hypotheses die onderzocht worden”
  Gent

  Werd ‘makakken-film­pje’ gemanipu­leerd? “Het is een van de hypotheses die onderzocht worden”

  Het ‘makakken-filmpje’, waarbij een agent zijn hond zou aangespoord hebben met het bevel ‘pak de makakken’ heeft de voorbije dagen veel stof doen opwaaien. Ondertussen klinkt steeds luider het gerucht dat het filmpje zou gemanipuleerd zijn. Het verscheen namelijk eerst zonder geluid en daarna met geluid. De korpschef beaamt dat dit een van drie hypotheses is die onderzocht wordt.
 2. Meisje met beperking (8) zit 4 uur per dag op de bus: “Alsof je elke dag naar Amsterdam moet pendelen”
  PREMIUM
  Gent, Sint-Amandsberg, Drongen

  Meisje met beperking (8) zit 4 uur per dag op de bus: “Alsof je elke dag naar Amsterdam moet pendelen”

  Voor Stella Berghe waren het al lange dagen, en nu zijn die nog langer: vorige week kwam er een briefje dat de uren van schoolbus veranderd waren. “Nu zit ze bijna twee uur op de bus voor een rit van 15 kilometer”, zegt haar moeder Sofie Aelterman. Samen met een andere moeder schreef ze een brief naar schepen van Onderwijs Elke Decruynaere om het probleem aan te kaarten.
 1. Uitbreiding van de LEZ in het holst van de nacht door de gemeenteraad geduwd maar er blijven nog veel vragen
  PREMIUM
  Gent

  Uitbrei­ding van de LEZ in het holst van de nacht door de gemeente­raad geduwd maar er blijven nog veel vra­gen

  Het uitgaansverbod was al even van kracht toen de gemeenteraad afgelopen nacht de uitbreiding van de omstreden lage-emissiezone goedkeurde, meerderheid tegen oppositie. Die oppositie had quasi gesmeekt om het debat naar vanavond te verschuiven, op een ‘normaal’ uur, maar kreeg een njet. En zo blijft de LEZ maand na maand een etterende wonde binnen de muren van het stadhuis.
 2. Politie Gent controleert op zwaar vervoer en stelt 15 overtredingen vast bij 15 transporten: “Boetes zijn zwaarder want gevolgen kunnen groter zijn bij ongeval”
  Gent

  Politie Gent contro­leert op zwaar vervoer en stelt 15 overtredin­gen vast bij 15 transpor­ten: “Boetes zijn zwaarder want gevolgen kunnen groter zijn bij ongeval”

  Maandagvoormiddag hield politiezone Gent een controleactie met bijzondere aandacht voor uitzonderlijke transporten. “Rijden met zwaar vervoer houdt een grote verantwoordelijkheid in. Ongevallen waarbij een vrachtwagen betrokken is, hebben vaak grote gevolgen. Daarom worden inbreuken met en door zwaar vervoer zeer zwaar beboet”. Er werden in totaal 15 overtredingen vastgesteld.