Winterfeest in Gent.
Volledig scherm
Winterfeest in Gent. © Wannes Nimmegeers

Gent gelast alles af: geen Winterfeesten, zelfs geen Sint, eindejaarsvuurwerk of nieuwjaarsreceptie

Gent“Het systeem kraakt, we kunnen niet anders.” Daarmee beslist de stad Gent om de Winterfeesten - gepland van 9 tot 31 december - alsnog af te gelasten. Maar ook de aankomst van Sinterklaas zondag, het eindejaarsvuurwerk én de nieuwjaarsreceptie in januari worden geschrapt. “Als we voelen dat het niet veilig kan, dan doen we het beter niet.” Er komt wel een ijspiste, met reservaties.

0 reacties

  1. Twee jongeren opgepakt na incident met buschauffeur aan station Gent-Sint-Pieters: “Maar politie stelt geen proces verbaal op”
    Gent

    Twee jongeren opgepakt na incident met buschauf­feur aan station Gent-Sint-Pie­ters: “Maar politie stelt geen proces verbaal op”

    Twee jongeren uit Brussel zijn deze middag bestuurlijk opgepakt door de politie na een dispuut met een chauffeur van De Lijn aan het station van Gent-Sint-Pieters. De chauffeur reed er over de voet van één van de jongeren waarop tumult ontstond. “De chauffeur heeft in paniek gereageerd", zegt de werkgever van de groep. De groep van 20 jongeren was op weg naar een event van de cateraar om er te werken.