Volledig scherm
De Mipim-beurs kreeg 28 jaar lang de stad Gent over de vloer, maar daar komt nu dus een einde aan. © AFP

Gent gaat laatste keer naar beruchte ‘Mipim-vastgoedbeurs’ in Cannes

De fameuze Mipim-vastgoedbeurs in het Franse Cannes krijgt dit jaar een laatste keer een delegatie van de stad Gent over de vloer.  ‘Mipim’ werd onder meer berucht door de Optimacommissie. “We zullen voortaan zelf een vastgoedevent organiseren in Gent”, zegt schepen van Economie Sofie Bracke (Open Vld).

“De Mipim-beurs bestaat 30 jaar en we zijn al 28 jaar van de partij”, zegt Sofie Bracke. “Binnenkort verloopt echter het contract met de vzw Flanders Ghent Development waarmee we al die tijd naar Cannes trokken. Het moment was gekomen om te kijken of dit nog wel het juiste instrument was voor onze stad”, aldus schepen Sofie Bracke.

De Mipim-beurs werd bekend bij het grote publiek door de Optimacommissie. Toenmalig burgemeester Termont bleek een lift gekregen te hebben naar Cannes met een gecharterd vliegtuig van Optima. Er waren ook lange discussies over verblijven op jachten. Volgens de stad heeft de beslissing daar echter niets mee te maken.

Dit jaar gaan schepenen Sofie Bracke (Open Vld) en Filip Watteeuw (Groen) met een delegatie van de stad een laatste keer naar de beurs. Die start op 12 maart. Vanaf volgend jaar wil de stad zelf een vastgoedevent organiseren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Een fietser (35) uit Oostakker is vrijdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval in Sint-Amandsberg. De vrachtwagenchauffeur die haar aanreed, had de vrouw volgens de eerste vaststellingen moeten opmerken. Vijf jaar geleden gebeurde een bijna identiek ongeluk met dodelijke afloop op het kruispunt — de vrachtwagens van toen en nu zijn zelfs van hetzelfde bedrijf.
 2. Hanne

  Hanne

  Als ik reacties lees bij artikels op de online krant, verzin ik daar vaak een gezicht bij. Meestal heeft dat gezicht in mijn fantasie een uitdrukking van ‘dat heb ik nu eens goed gezegd’ en klikt de mens achter dat gezicht na het spuien van zijn mening meteen door naar Facebook om daar iemand een gelukkige verjaardag te wensen. Je kunt tenslotte niet de hele dag voor je mening opkomen. Bij de reacties op het nieuws over de klimaatspijbelaars beeld ik me vooral gezichten in van mijn generatie, iets jonger en iets ouder ook, de generaties die uitblinken in klagen zonder meer. De generaties die, àls ze iets ondernemen, dat vooral voor zichzelf doen, die het hele land en haar economie platleggen voor een extra dag betaald verlof.
 3. Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restaurants op Tripadvisor - ‘De Lotus’

  Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restau­rants op Tripadvi­sor - ‘De Lotus’

  Niemand kan zich verstoppen. Met de opkomst van sites als TripAdvisor, is elk restaurant onderworpen aan de beoordelingen van meedogenloze klanten op het internet. Goed nieuws voor plekjes met topkritieken zoals Roots en Vrijmoed, maar wat met de slechtste leerlingen van de Gentse klas? Zijn de schlemielen van het internet dan zó slecht, of valt het allemaal wel mee? Vandaag: Chinees restaurant De Lotus, of de plek waar er volgens klanten kip in de vegetarische schotels zit.