Groepjes van tien? Daar hadden ze aan de Korenlei nog nooit van gehoord.
Volledig scherm
Groepjes van tien? Daar hadden ze aan de Korenlei nog nooit van gehoord. © Wannes Nimmegeers

Gent gaat Gras- en Korenlei afsluiten na aanhoudende drukte, meer politie en boetes voor wie niet wil luisteren

De warme temperaturen, het einde van de examens en de lockdown, het zorgt voor taferelen die we in coronatijden niet willen zien. Aan de Gras- en Korenlei in Gent troepten in de nacht van dinsdag op woensdag massa’s jongeren samen. Het grootste deel zat netjes in groepjes van tien, maar er was ook een ‘bende’ van wel 80 jongeren aanwezig. “Vanaf vanavond worden meer agenten ingezet, worden de Gras- en Korenlei afgesloten zoals tijdens de Gentse Feesten en worden er boetes uitgeschreven voor wie niet wil luisteren”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).

0 reacties

  1. File aan de Martelaarslaan door nieuw detectiesysteem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”
    Gent

    File aan de Martelaar­slaan door nieuw detectie­sys­teem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”

    Wie op de Martelaarslaan rijdt, staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de file. Oorzaak: het nieuwe detectiesysteem voor trams dat in september 2021 werd ingevoerd. Dat dat systeem invloed zou hebben op de doorstroming, was geweten, maar dat het voor zo’n fileleed zou zorgen, was niet voorspeld. Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn proberen het systeem beter afgesteld te krijgen.