Vlnr.: schepenen Tine Heyse, Annelies Storms en Elke Decruynaere op het dak van De Stadspoort. Ook deze school aan de Coupure kreeg zonnepanelen op het dak.
Volledig scherm
Vlnr.: schepenen Tine Heyse, Annelies Storms en Elke Decruynaere op het dak van De Stadspoort. Ook deze school aan de Coupure kreeg zonnepanelen op het dak. © Cedric Matthys

Gent experimenteert met bijzonder betalingssyteem bij werken aan stadsgebouwen

In Gent worden dit jaar dertien stadsgebouwen energievriendelijker gemaakt. Op zich niet zó bijzonder, ware het niet dat de Stad een nieuw vergoedingssysteem uitdokterde. Wordt de kostenbesparing niet volledig waargemaakt, dan moet de installateur het verschil bijpassen. “Maar de winst delen we ook”, verduidelijkt schepen Annelies Storms (Vooruit). 

  1. Gent scoort hoog op vaccinatieschaal, maar schakelt nog versnelling hoger: “vaccinatiebus naar minst gevaccineerde wijken”
    Gent

    Gent scoort hoog op vaccinatie­schaal, maar schakelt nog versnel­ling hoger: “vaccina­tie­bus naar minst gevacci­neer­de wijken”

    Gent heeft vandaag de kaap van 70% gerond. Meer dan 70% van àlle Gentenaars, kinderen meegerekend, is nu minstens één keer gevaccineerd. In vergelijking met de rest van het land is dat best veel. Toch schakelt de stad nog een versnelling hoger. “We analyseren nu de vaccinatiegraad op wijkniveau, en gaan eind augustus een vaccinatiebus sturen naar de minst gevaccineerde wijken”, aldus gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit).