Ook na de coronacrisis gaat Gent het aantal shoppers blijven tellen.
Volledig scherm
Ook na de coronacrisis gaat Gent het aantal shoppers blijven tellen. © Wannes Nimmegeers

Gent blijft ook na corona aantal shoppers tellen: “Meten is weten”

GentDe steden Gent en Brugge gaan samen een platform op poten te zetten met bruikbare data over de drukte in de winkelstraten. Die informatie kan bijzonder relevant zijn voor lokale ondernemers en de stadsdiensten, ook als corona bedwongen is. Het project kan rekenen op 445.232 euro Europese en Vlaamse steun.

 1. Jonathan (32) schreef een roman over de Jehova’s Getuigen: “Mijn vader schopte me buiten op de dag dat mijn moeder begraven werd”
  Gent/Brugge

  Jonathan (32) schreef een roman over de Jehova’s Getuigen: “Mijn vader schopte me buiten op de dag dat mijn moeder begraven werd”

  Het schrijversdebuut van Jonathan Goddyn is meteen een binnenkomer. Als ex-getuige van Jehova schreef de Bruggeling een roman waarin de werking van de religieuze groep stevig op de korrel wordt genomen. “Ik ben enorm kritisch, maar probeer toch een balans te zoeken. Het zijn niet de leden die het probleem vormen, het is de organisatie.”
 2. ‘Geen vreemdelingen’: Gents ambulancebedrijf met discriminerend aanwervingsbeleid veroordeeld tot boete van 4.000 euro
  Gent

  ‘Geen vreemdelin­gen’: Gents ambulance­be­drijf met discrimine­rend aanwer­vings­be­leid veroor­deeld tot boete van 4.000 euro

  Een ambulancebedrijf uit Gent dat een sollicitant met Oost-Europese roots afwees en het aanwervingsbeleid omschreef als “geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”, is veroordeeld tot een geldboete van 4.000 euro. Dat heeft de correctionele rechtbank van Gent beslist, meldt Unia. “De uitspraak van de rechtbank is een niet mis te verstaan signaal”, zegt directeur Els Keytsman.
 3. Veel kans dat bekende frituur op de Vrijdagmarkt verdwijnt. Huurders kunnen hoog standgeld niet meer betalen.
  PREMIUM
  Gent

  Veel kans dat bekende frituur op de Vrijdag­markt verdwijnt. Huurders kunnen hoog standgeld niet meer betalen.

  Elke Gentenaar kent Frituur Jozef. Daarom niet perse de naam, maar wel het uitzicht: het omgebouwde chaletje op wielen op de Vrijdagmarkt. De kans is groot dat dat pareltje binnenkort verdwijnt. De huurders kunnen hun torenhoge standgeld niet meer betalen, en de stad eist de ontruiming van de plaats. Idem overigens voor de frituur op het Fratersplein, van dezelfde uitbater. “Maar dat probleem dateert al van voor corona”, reageert de stad.
 1. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet