Het Pand in het Patershol wordt al sinds begin mei gekraakt.
Volledig scherm
Het Pand in het Patershol wordt al sinds begin mei gekraakt. © Cedric Matthys

Gekraakt Caermersklooster wacht tijdelijke invulling

GentHet Caermersklooster krijgt een tijdelijke invulling. De historische site in het Patershol is in handen van de staat, maar wordt binnenkort verkocht. Dat roept heel wat protest op. De gebouwen worden al maanden gekraakt. 

 1. Nu de vraag naar coaches groeit, start Gentse dokter beroepsvereniging: “Kwaliteit bieden aan mensen die hun gezondheid in handen nemen”
  Gent

  Nu de vraag naar coaches groeit, start Gentse dokter beroepsver­e­ni­ging: “Kwaliteit bieden aan mensen die hun gezondheid in handen nemen”

  In een tijd waarin iedereen wel ‘coach’ lijkt, wordt in Gent een Vlaamse beroepsvereniging opgestart. De Vlaamse Vereniging GezondheidsCoaches wordt een beroepsvereniging die zal opkomen voor de belangen van de gezondheidsmedewerkers, maar het wordt meteen ook een kwaliteitslabel. Aangesloten coaches hebben een degelijk opleiding genoten.
 2. Overvaller van juwelier Moens uit Oostakker ook in beroep veroordeeld tot 8 jaar cel: “Hij belde zelf naar de politie met een zogezegd alibi”
  PREMIUM
  Oostakker

  Overvaller van juwelier Moens uit Oostakker ook in beroep veroor­deeld tot 8 jaar cel: “Hij belde zelf naar de politie met een zogezegd alibi”

  De overvaller die in juli 2018 juwelier Moens overviel is ook in beroep veroordeeld tot een celstraf van 8 jaar. Hij ging vol voor de vrijspraak, maar het hof oordeelde dat de man toch schuldig is. De overval staat in Oostakker nog steeds in ieders geheugen gegrift. Toen de overvallers wegvluchtten, liep de juwelier achter hen aan en loste hij een schot. Eén van de overvallers overleed, de andere ontsnapte maar werd later aangehouden.