Geen stormloop voor échte Pokémonjacht

Real Pokémon Go zal geen hype worden zoals zijn digitale voorganger dat was. Zoveel werd vanmiddag duidelijk. Een handvol kinderen trok op jacht.

Pokémon Go
Volledig scherm
Pokémon Go © Nimmegeers

Koen Vromman had voor zijn street-art tentoonstelling op Malem een meer dan origineel idee gelanceerd. Een echte Pokémon-jacht. Niet met smartphones, wel met netjes. Enkele jaren terug werden parken en pleinen overspoeld door Pokémon-jagers, of mensen die op hun telefoonscherm op zoek waren naar virtuele beesten. Koen liet Pokémon in 3D-printen en verstopte de beestjes dus op het eiland Malem, in het kader van zijn tentoonstelling Malem Robotica. De rest van die tentoonstelling is overigens best nog een bezoekje waard, gewoon in de straten van Malem dus.

Pokémon Go
Volledig scherm
Pokémon Go © Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Steeds meer gierzwaluwen aan de Voorhavenlaan. Wie helpt mee deze bijzondere vogels in de gaten houden?

  Steeds meer gierzwalu­wen aan de Voorhaven­laan. Wie helpt mee deze bijzondere vogels in de gaten houden?

  Aan de Voorhavenlaan aan de Muide hangen een 50-tal nestkasten voor gierzwaluwen, en de meeste daarvan zijn bewoond. Gierzwaluwen zijn heel bijzondere vogels, maar hun aantal kelderde, omdat hun nestmogelijkheden verdwenen. Projectontwikkelaar Locus bouwt nu nestkasten, met succes. Nu zoeken ze mensen die mee willen helpen de beestjes in de gaten te houden, onder meer via de webcams in 10 van de nesten.
 2. Brugse Poort-bewoners razend: “250 euro coronaboete terwijl we de politie probeerden te helpen. Het vertrouwen is nu helemaal zoek”
  PREMIUM

  Brugse Poort-bewoners razend: “250 euro coronaboe­te terwijl we de politie probeerden te helpen. Het vertrouwen is nu helemaal zoek”

  Minstens 20 bewoners van de Brugse Poort kregen een coronaboete van 250 euro in de bus. Razend zijn ze. “Die boetes zijn uitgeschreven op 1 mei, bij een incident in de Kastanjestraat, waarbij we de politie probeerden te helpen. Dit is een slag in ons gezicht. Net als de disproportionele politie-inzet in onze wijk nu. Het beleid faalt, nog maar eens. En naar ons, de bewoners, wordt nog steeds niet geluisterd.” De bewoners willen excuses, en overwegen een burgerinitiatief om spreekrecht op de gemeenteraad te krijgen.