Het vaccinatiecentrum is relatief leeg, de wachtrijen erg kort.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum is relatief leeg, de wachtrijen erg kort. © Sofie Van Waeyenberghe

Geen stormloop op Johnson-vaccins zonder afspraak: “Maar nu kan ik tenminste op kamp”

Geen lange rijen, geen stormloop, eigenlijk vooral een erg rustige dag in het vaccinatiecentrum aan Flanders Expo. Nochtans kon je er vandaag, en de komende twee dagen, zonder afspraak binnenlopen voor een shot van het Johnson-vaccin. 

 1. Actiegroep Bernadette Blijft! roept op tot samenwerking na veroordeling van WoninGent: “Een huis wordt niet van de ene op de andere dag onbewoonbaar”
  Gent

  Actiegroep Bernadette Blijft! roept op tot samenwer­king na veroorde­ling van WoninGent: “Een huis wordt niet van de ene op de andere dag onbewoon­baar”

  Sympathisanten van de Bernadettewijk onder de naam ‘Bernadette Blijft!’ hebben gereageerd op de veroordeling van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent na het verhuren van 17 panden die ongeschikt waren. “We hopen dat deze zoveelste kaakslag voor het sociaal wonen de politiek nog meer doet beseffen dat het hoog tijd is voor een beter woonbeleid.”
 2. Van het ‘achterpoortje’ in de wet tot rel in de Overpoort en gecrashte politiewagen: “Ze komen enkel om rel te schoppen”
  PREMIUM

  Van het ‘achter­poort­je’ in de wet tot rel in de Overpoort en gecrashte politiewa­gen: “Ze komen enkel om rel te schoppen”

  De Gentse Overpoort is - dankzij een ‘achterpoortje’ in de wet - een van de weinige plekken in ons land waar je al volop kan dansen en drinken. Zo mochten vrijdagavond 199 gelukkigen een rapconcert meemaken, maar de miserie begon met zij die niet ‘gereserveerd’ hadden. Op straat ontstond eerst een vechtpartij met Nederlanders, een uur later werden een zestal politieagenten geconfronteerd met 100 Noord-Franse en Brusselse relschoppers. Een reconstructie.