Milo Meskens, hier op Suikerrock, zal woensdag zijn intieme liveset streamen.
Volledig scherm
Milo Meskens, hier op Suikerrock, zal woensdag zijn intieme liveset streamen. © Bollen

Geen optredens en niet op café? Dan maar livesessies op Facebook

Heel wat Gentse muziekcafés slaan de komende weken de handen in elkaar om elke dag een huisconcert te streamen op Facebook. Vanaf maandag zal er elke dag om klokslag 20 uur een intieme livesessie vertoond worden op de pagina’s van de deelnemende cafés.

Voor iedereen die het mist om naar de Charlatan, de Missy Sippy, Bar Mirwaar, De Afsnis, het Trefpunt of een van de andere vele deelnemende Gentse muziekcafés te gaan, zijn er vanaf nu de Live Untapped Sessions. Elke avond en minstens twee weken lang zal een Belgische artiest een huiskamerconcert streamen via de facebookpagina’s van die cafés. Zo bereiken de artiesten, die door de sluiting van de concertzalen ook hun publiek moeten missen, toch zo’n 100.000 volgers.

Daarnaast zetten initiatiefnemers HUIS, café De Loge en muziekmagazine Luminous Dash een inzamelingsactie op om het Gents Solidariteitsfonds te steunen. Zo worden de zwaksten in onze samenleving gesteund met onder andere voedselpakketten.

Maandagavond wordt het eerste optreden gestreamd, en dat wordt de dromerige pop van de band Mon-o-Phone. Dinsdag is het de beurt aan de alternatieve poprock van The Radar Station en woensdag is het aan singer-songwriter Milo Meskens. Op de facebookpagina van Live Untapped staan de aangekondigde optredens.

De Gentse muziekcafés zullen vanaf vanavond elke avond een livesessie streamen.
Volledig scherm
De Gentse muziekcafés zullen vanaf vanavond elke avond een livesessie streamen. © RV
 1. Laura is op zoek naar motard die mama Karlien aanreed en vluchtte: “Wie stapt nu af en vertrekt dan weer?”
  PREMIUM

  Laura is op zoek naar motard die mama Karlien aanreed en vluchtte: “Wie stapt nu af en vertrekt dan weer?”

  Laura Praet (27) is op zoek naar de dader die vrijdagmiddag haar mama Karlien Clabots (56) met de motor aanreed aan de Nieuwe Vaart in Gent en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde. Haar mama werd met spoed geopereerd aan een open scheenbeenbreuk en werd ook vandaag opnieuw geopereerd om haar verbrijzelde been te redden. “Wie zoiets doet, is geen mens maar een beest”, zegt Laura woest.
 2. Verpakkingsloze winkel OHNE pakt Oost-Vlaanderen in: “Ons loon? 1.200 euro per maand, voor het geld doen we het niet”
  PREMIUM
  REGIO

  Verpak­kings­lo­ze winkel OHNE pakt Oost-Vlaanderen in: “Ons loon? 1.200 euro per maand, voor het geld doen we het niet”

  In volle coronatijd opende in Nevele vorig weekend de vijfde verpakkingsvrije voedingswinkel OHNE zijn deuren, vijf jaar na de eerste winkel in de Gentse Steendam. In tussentijd kwam er nog een vestiging bij in Gent en zijn ook Zwalm en Aalst een OHNE rijker. “Het idee dat stedelingen meer open zouden staan voor het verpakkingsvrije concept dan mensen uit een kleinere gemeente, klopt niet.”
 3. Leerkracht (34) veroordeeld voor verkrachting leerling: “Hij werd hier op handen gedragen”
  PREMIUM

  Leerkracht (34) veroor­deeld voor verkrach­ting leerling: “Hij werd hier op handen gedragen”

  In de Gentse rechtbank van eerste aanleg is een leraar van Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan 30 maanden met uitstel. De 34-jarige man uit Wetteren stond er terecht voor aanranding van eerbaarheid en verkrachting van twee leerlingen. De middelbare school liet de leerkracht preventief schorsen. “S.D.B. heeft ons vertrouwen beschaamd”, zegt afgevaardigd bestuurder Bart Decancq. “Deze hele zaak is een regelrechte slag in ons gezicht.”
 1. Hafsa

  Hafsa

  Het is geen geheim dat het al eens rommelt in het Gentse stadhuis. De oppositie legt de meerderheid het vuur aan de schenen en binnen de coalitie komt het ook wel eens tot een echtelijke twist. Politiek voer je door te discussiëren en dus zal er in de interne keuken van de partijen ook wel eens met het servies gegooid worden. De afgelopen week was het van dattum bij Groen. Die partij zette bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen Hafsa El-Bazioui op haar lijst. Hafsa heeft Marokkaanse roots en draagt een hoofddoek. Zoiets staat chique op de lijst van een progressieve linkse partij, zal men bij Groen gedacht hebben. Dat Hafsa bijzonder intelligent is en zowat de enige in de partij met een sappig Gents accent, was ook mooi meegenomen. Hafsa haalde een hoop stemmen en zal vanaf 2022 schepen worden, tot zover klopte het Groene plannetje als een bus. Dat Hafsa ook een mening heeft, daar hadden ze bij Groen géén rekening mee gehouden. Via Facebook liet ze vorige week haar ongenoegen blijken over de aanpak van de burgemeester in de Brugse Poort. Als bewoonster van die wijk heeft ze recht van spreken, maar dat zagen ze bij Groen anders. Hafsa stuurde haar kat naar het Brugse Poort-debat op de gemeenteraad en daaruit maakte de oppositie op dat ze het zwijgen was opgelegd door boegbeeld Filip Watteeuw. Wat volgde, was een oorlogje op Twitter tussen Tom De Meester van PVDA en Filip Watteeuw. Watteeuw schold De Meester zelfs uit voor strandjutter. U ziet het, aan de Botermarkt gaat het om de inhoud. Een kennis van mij – eveneens van de Brugse Poort, met Marokkaanse roots en met een hoofddoek - denkt luidop dat de stad haar hele wijk wil laten verkommeren om er nieuwe, dure appartementen te bouwen. Of dat klopt weet ik niet, maar het zegt veel over het vertrouwen in de gemeentelijke politiek.