Heel wat mensen droegen sowieso al geen mondmasker terwijl ze over het terrein van de Blaarmeersen liepen.
Volledig scherm
Heel wat mensen droegen sowieso al geen mondmasker terwijl ze over het terrein van de Blaarmeersen liepen. © WVO

Geen mondmasker meer nodig op de Blaarmeersen, behalve als je naar skaters kijkt

Vanaf vandaag mag je weer vrij ademen op de Blaarmeersen, een mondmasker is er niet langer verplicht. “Het zomerseizoen is achter de rug en het is er een pak minder druk”, motiveert burgemeester De Clercq. Ook het skatepark is nu ‘mondmaskervrij’, alleen de toeschouwers aan het skatepark moeten wel nog een mondkapje dragen.

 1. Laatste dag van Film Fest Gent: “We zijn heel dankbaar dat het festival mocht doorgaan tot het einde”
  Gent

  Laatste dag van Film Fest Gent: “We zijn heel dankbaar dat het festival mocht doorgaan tot het einde”

  Ondanks de verstrengde maatregelen kon Film Fest Gent doorgaan en daar waren heel veel filmliefhebbers enorm blij mee. Intussen is het festival aan haar laatste dag toe. Wat is er nog te doen en hoe kijken de medewerkers terug op de voorbije elf dagen? We vroegen het aan programmadirecteur Wim De Witte. “Heel wat voorstellingen waren helemaal uitverkocht, en het online aanbod heeft ook goed gedraaid.”
 2. Vandalisme met rookontwikkeling in parking Dok Noord
  GENT

  Vandalisme met rookontwik­ke­ling in parking Dok Noord

  De brandweer van Gent is rond 17.30 uur uitgerukt naar Dok Noord. Daar was een brandalarm afgegaan in de parkeergarage. Ter plaatse bleek er uiteindelijk weinig aan de hand. Er was een vandaal aan het werk met wat rookontwikkeling tot gevolg. Wat de dader exact gedaan heeft, is voorlopig onduidelijk maar geblust moest er alleszins niet worden. Ook van grote schade is geen sprake. De politie komt nog ter plaatse om de feiten vast te stellen.
 1. Vermijd de Meulestedebrug: tot 30 minuten file op Wiedauwkaai en Muidebrug
  Gent

  Vermijd de Meulestede­brug: tot 30 minuten file op Wiedauw­kaai en Muidebrug

  Het verkeer gaat moeizaam in de omgeving van de Meulestedebrug. Afgelopen zaterdag voer een schipper tegen een brugdeel met aanzienlijke schade tot gevolg. De brug blijft deze week gesloten, maar dat kan mogelijks nog veel langer duren. Een ploeg ingenieurs van De Vlaamse Waterweg bekijkt deze week de schade, waarna er zal gecommuniceerd worden over de timing van de werken. Er wordt verwacht dat de afgesloten brug nog lange tijd files zal veroorzaken.