Een heuse kerstpiramide aan de Stadshal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een heuse kerstpiramide aan de Stadshal. © Wannes Nimmegeers

Geen kerstmarkt? Daar passen de Gentenaars zelf een mouw aan: op deze plekjes kan u gezellig op kerstkroegentocht

GentGeen Gentse Winterfeesten dit jaar, en voor de fans is dat dik balen. Maar er is ook goed nieuws. De creatieve Gentenaars hebben er zelf een mouw aangepast. De kraampjes met kerstartikelen en andere cadeau-ideeën ontbreken, maar kerstverlichting is er wel. En er zijn ook meerdere kerst-pop-up-bars. In het hart van de stad kan je zelfs op kerst-kroegentocht.

 1. Nieuw hoofdstuk in Optima-saga: advocaat van Jeroen Piqueur wil onderzoek nietig laten verklaren na wraking onderzoeksrechter
  Gent

  Nieuw hoofdstuk in Optima-sa­ga: advocaat van Jeroen Piqueur wil onderzoek nietig laten verklaren na wraking onderzoeks­rech­ter

  In de zaak rond de Optima Bank, waarbij voor Jeroen Piqueur en dertien andere verdachten de verwijzing gevraagd wordt naar de correctionele rechtbank, wil zijn advocaat Hans Rieder het onderzoek nietig laten verklaren, nadat hij eerder succesvol de onderzoeksrechter wraakte. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) moet nu de regelmatigheid van het onderzoek nagaan, waardoor de zaak opnieuw vertraging oploopt.
 2. Al twintig jaar met pensioen, maar Robert (82) helpt nog elke dag mee in de Gentse Hotelschool: “De leerlingen houden me jong”
  PREMIUM
  Gent

  Al twintig jaar met pensioen, maar Robert (82) helpt nog elke dag mee in de Gentse Hotel­school: “De leerlingen houden me jong”

  Als levensvreugde een persoon was, dan was het Robert Mortier. De tachtiger werkt al meer dan twintig jaar als vrijwilliger in de Gentse Hotelschool. Elke dag brengt hij papieren rond en overziet hij het afvalbeheer. Als zijn gezondheid het toelaat, gaat hij door tot zijn honderdste. Wij zochten hem op tussen zijn ‘kleinkinderen’, zoals hij de leerlingen noemt.