Archiefbeeld: Ook in het GentseJan Palfijnziekenhuis was het enkele maanden geleden nog alle hens aan dek.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: Ook in het GentseJan Palfijnziekenhuis was het enkele maanden geleden nog alle hens aan dek. © Photo News

Géén Gentenaars, 65-plussers én niet gevaccineerd: dat is het beeld op de Gentse corona-afdelingen

GentVijf patiënten, niemand gevaccineerd. Zo ziet de corona-afdeling er uit in het Jan Palfijn-ziekenhuis, aldus longarts Julie Catteeuw (37). De laatste besmettingsopstoot in Gent dateert van eind augustus. “Nu is het afwachten wat dat andere virus zal doen”, zegt de specialiste.

  1. Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”
    Gent

    Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”

    Gent werd overspoeld door boze landbouwers in tractoren. Vanuit Wetteren waren er 150 op weg naar Gent, vanuit Eeklo nog eens 50. In totaal zouden 700 landbouwvoertuigen de binnenring afgereden hebben. Rond 14 uur werd de Sterre even bezet, maar het is vooral de Gentse stadsring R40 waar de landbouwers het verkeer lam legden. De boeren protesteerden tegen de strenge stikstofmaatregelen, die het hen onmogelijk maken hun job uit te oefenen.