Jeroen Baert (32), uitbater van Comic Sans, naast een 'Jurassic Park'-auto.
Volledig scherm
Jeroen Baert (32), uitbater van Comic Sans, naast een 'Jurassic Park'-auto. © svwg

Geekbar Comic Sans parkeert iconisch stukje filmgeschiedenis voor de deur

GENTWie op zaterdag op een terrasje in Klein Turkije zat, moest even opkijken: ja, dat was écht een auto uit Jurassic Park die de binnenstad inreed en parkeerde naast geekbar Comic Sans. Die blies vijf kaarsjes uit en dat mocht met een béétje gevoel voor drama. “We vinden het echt gewoon een leuke film en dat is reden genoeg.”

 1. Jeroen is al 11 jaar de enige mannelijke vroedvrouw in Maria Middelares: “Veel ouders vragen specifiek naar mij voor de volgende geboorte”
  PREMIUM
  Gent

  Jeroen is al 11 jaar de enige mannelijke vroedvrouw in Maria Middelares: “Veel ouders vragen specifiek naar mij voor de volgende geboorte”

  Al 11 jaar is Jeroen De Troyer (34) de enige mannelijke vroedvrouw in het Maria Middelares ziekenhuis. Je leest het goed: vroedvrouw, niet vroedman. “Ik draag de titel met trots”, klinkt het. Al schrikken aanstaande ouders soms nog als een mannelijke vroedvrouw de kamer binnenkomt, maar met Jeroen zien ze snel de voordelen. De collega’s spreken grappend van hun “haan in het kiekenkot”.
 2. Zoon Manchester City-fan die voor dood werd achtergelaten reageert voor de camera van VTM NIEUWS: "Hopen dat vader erdoor komt”
  Drongen/Meerbeke

  Zoon Manchester City-fan die voor dood werd achtergela­ten reageert voor de camera van VTM NIEUWS: "Hopen dat vader erdoor komt”

  Guido De Pauw uit Meerbeke (Ninove), een 63-jarige City-fan, werd dinsdagavond na de wedstrijd voor dood achtergelaten op de parking langs de E40 in Drongen. Dat gebeurde nadat hij werd aangevallen door enkele supporters van Club Brugge. De man had samen met 233 andere Belgische City-supporters van fanclub Blue Moon de Champions League-wedstrijd van zijn favoriete ploeg bijgewoond in het Jan Breydelstadion. De zestiger vecht momenteel voor zijn leven. Diezelfde nacht kon de politie al vijf verdachten oppakken. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Jurgen De Pauw, de zoon van het slachtoffer, reageert voor de camera van VTM NIEUWS: “We hopen dat onze vader erdoor komt.”