Archiefbeeld: de Bollekensschool in Gent
Volledig scherm
Archiefbeeld: de Bollekensschool in Gent © Wannes Nimmegeers

"Geef leerkrachten voorrang op de boosterprik": Decruynaere wil druk op Gents onderwijs verlagen

GENTHet Gentse onderwijs staat ei zo na op bezwijken: gemiddeld 10 procent van de leerkrachten zat al eens thuis in quarantaine, in sommige scholen loopt dat op tot 40 procent. Maandag worden er maatregelen gecommuniceerd, maar schepen voor Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) vraagt om leerkrachten voorrang te geven bij boosterprikken en testresultaten.

  1. Korpschef belooft grondig onderzoek naar naaktfouille minderjarigen: “Als blijkt dat er fouten zijn gemaakt, zal ik mij verontschuldigen bij de ouders en de jongens”
    PREMIUM
    Gent

    Korpschef belooft grondig onderzoek naar naaktfouil­le minderjari­gen: “Als blijkt dat er fouten zijn gemaakt, zal ik mij veront­schul­di­gen bij de ouders en de jongens”

    In de gemeenteraadscommissie is dieper ingegaan op de twee jongeren van 14 en 16 jaar die in december op straat gefouilleerd werden door de politie. Het zou daarbij om een naaktfouille zijn gegaan. “Ik heb een open gesprek gehad met de vader en hij zal duidelijke feedback krijgen na een grondig onderzoek”, belooft de korpschef.